Østfoldprisen

Fristen for årets avstemming er nå over. I løpet av kort tid blir vinneren publisert. Roy Moberg, Vera Danielsen, Linn Olsen og Trond Henriksen er de fire finalistene som kjemper om årets Østfoldpris. 

Roy Moberg, Vera Danielsen, Linn Olsen og Tornd Henriksen - Klikk for stort bilde

Rekordmange 90 kandidater var foreslått i år, og en fagjury har valgt ut der fire finalistene. Nå er det opp til publikum å avgjøre hvem som vinner Østfoldprisen 2018.

Om prisen

Østfold fylkeskommunes hederspris deles ut til en østfolding som har gjort en spesiell innsats for fylket. Prisen kan deles ut til enkeltpersoner, organisasjoner, grupper eller lag som bor i eller er fra Østfold, eller på annen måte har tilknytning til Østfold.

Prisen deles ut en gang i året og er på kr 100.000, et diplom og et kunstobjekt som utformes spesielt til denne prisen av en Østfoldkunstner.

Utdelingen foregår i Østfold fylkestings siste samling i året.

I 2017 var det kystlotteriets Sten Johnny Helberg som vant. Tidligere år har blant andre rallykongen Petter Solberg, musiker Henning Kvitnes og artist Heidi Gjermundsen Broch vunnet prisen. Både forfattere, artister, ildsjeler, idrettsutøvere, fredsarbeider og en revydronning har vært blant de mange flotte vinnerne av Østfoldprisen. Alle kan komme med forslag og en jury avgjør hvem som går videre til finaleheatet. Deretter er det opp til publikum å stemme fram den endelige vinneren av den gjeve prisen. 

Kontakt

Tone Elisabeth Navestad Stenbek
E-post
Mobil 970 18 337