yrkesfag_IMG_6327

Ansatte som mangler godkjent lærerutdanning kan søke om utdanningsstipend, og personer som ennå ikke er ansatt i skolen kan søke om rekrutteringsstipend. Fristen er 1. mars.

 

DSC_0434

Utdanningsdirektoratet gjennomfører hvert år en undersøkelse for lærlinger og lærekandidater. To deltakere blir trukket ut som vinnere av et gavekort på 2000 kroner.

yrkesfag_IMG_6327

- Vi trenger hjelp fra de som kjenner elevene best, og det er lærerne. Vi håper derfor flest mulig yrkesfaglærere fra VG2 blir med på jobben for å skaffe læreplass til alle. Det sier læreplassjeger Magne Hagen. Nå inviterer han lærerne til inspirasjonstreff onsdag 27. februar.

Helt-konge-designforslag

Syv ulike forslag til hvordan nye St. Olav videregående skole skal se ut er nå innlevert. Her kan du se alle forslagene. 

 

Syriske Botan Bakr møtte hindringer da han ville søke høyere utdanning

Syriske Botan ville videre, få høyere utdanning, men falt mellom to stoler i det norske utdanningssystemet. Et pilotprosjekt i regi av de videregående skolene i Østfold ble redningen og løsningen.

Bilmekaniker_1000

Da fristen gikk ut 31. desember var det kommet inn 19 forslag til hvem som skal få den gjeve tittelen "Årets lærling/lærekandidat 2018". Se hvem som er foreslått.

 

tre_glemmenelever_paarad2

Husk søknadsfristene 1. februar og 1. mars.

Russ-7599

Felles kjøreregler og nulltoleranse står øverst på listen. 

Eleveroglærer

I en fersk rapport har Utdanningsdirektoratet regnet ut hvor mye hver enkelt videregående skole bidrar til elevenes læring. Analysen så langt tyder på Østfold ligger omtrent på landsgjennomsnittet, og med en positiv utvikling i å hjelpe elevene til å fullføre og bestå.

Halden

– Jeg er stolt og glad for at vi endelig kommer i gang med planlegging og utbygging av Halden videregående skole. Dette har vært en lang og spennende prosess som har blitt kronet med et enstemmig vedtak om å leie og bygge i Halden sentrum. Dette vil bli en skole for fremtiden som sikrer et bredt utdanningstilbud i Haldenregionen også i fremtiden, sier leder av opplæringskomiteen, Elin Tvete (Sp).