skoleledersamling5

I underkant av 110 deltakere fra fylkeskommunens videregående skoler var samlet på Quality hotel i Fredrikstad fredag 5. april 2019.

St

Disse tre går videre til en forhandlingsrunde, som avgjør den endelige vinneren.

Lærlinger illustrasjon 1

Den siste tilstandsrapporten for de videregående skolene i Østfold viser at færre slutter og flere får lærekontrakt.

elever_kirkeparken

Etter fristens utløp 1. mars har Østfold fylkeskommune mottatt over 10.600 søkere til videregående skole.

yrkesfag_IMG_6327

Ansatte som mangler godkjent lærerutdanning kan søke om utdanningsstipend, og personer som ennå ikke er ansatt i skolen kan søke om rekrutteringsstipend. Fristen er 1. mars.

 

DSC_0434

Utdanningsdirektoratet gjennomfører hvert år en undersøkelse for lærlinger og lærekandidater. To deltakere blir trukket ut som vinnere av et gavekort på 2000 kroner.

Syriske Botan Bakr møtte hindringer da han ville søke høyere utdanning

Syriske Botan ville videre, få høyere utdanning, men falt mellom to stoler i det norske utdanningssystemet. Et pilotprosjekt i regi av de videregående skolene i Østfold ble redningen og løsningen.

Bilmekaniker_1000

Da fristen gikk ut 31. desember var det kommet inn 19 forslag til hvem som skal få den gjeve tittelen "Årets lærling/lærekandidat 2018". Se hvem som er foreslått.

 

Russ-7599

Felles kjøreregler og nulltoleranse står øverst på listen. 

Eleveroglærer

I en fersk rapport har Utdanningsdirektoratet regnet ut hvor mye hver enkelt videregående skole bidrar til elevenes læring. Analysen så langt tyder på Østfold ligger omtrent på landsgjennomsnittet, og med en positiv utvikling i å hjelpe elevene til å fullføre og bestå.