laerling_i_hull

Ved utgangen av september hadde 89 prosent av alle søkere til læreplass med ungdomsrett fått tilbud.

Bilmekaniker_1000

Opplæringsavdelingen i Østfold fylkeskommune er nå i gang med oppstartsmøter for nye lærlinger/lærekandidater og deres faglige ledere i lærebedriftene. Her tas det opp temaer som har betydning for at både lærling/lærekandidat og bedrift skal få en god læretid.

Skolestart 1

Snart er det tid for messa der ungdom skal hjelpes med svaret på det avgjørende spørsmålet: Hva skal eller kan jeg bli?

Bilmekaniker_1000

Har din bedrift en lærling eller lærekandidat som gjør en glimrende innsats og fortjener tittelen? Send inn ditt forslag senest 31. desember 2018.

yrkesfaglærer

Fra våren 2019 tilbyr Høgskolen i Østfold (HiØ), i samarbeid med Østfold fylkeskommune, videreutdanning i yrkesfaglig kompetanse i bredde og dybde (15 studiepoeng)

 

Lærlinger illustrasjon 1

Høsten er her, og tiden på året der lærlinger, lærekandidater og lærebedrifter inviteres til å si sin mening om lærings- og arbeidsmiljøet på arbeidsplassene.


mossemesse1

Når arbeidsgivere møter potensielle arbeidstakere, kan søt musikk oppstå. Vi snakker tross alt om speeddating. Med arbeidslivet.

skolebokogtavle_1000

Deltakerne på den nasjonale konferansen «Voksnes læring i et livslangt perspektiv» fikk et godt overblikk over noe av alt det som for tiden foregår på voksenopplæringsfeltet.

Årets klassebilde

Det spørs om ikke kombinasjonsklassen på Malakoff vgs tar litt ekstra vare på det nye klassebildet, det som ble tatt onsdag med statsminister Erna Solberg i midten.

klasserom_askim

- Lærere som opplever vold og trusler får dessverre ofte ikke den støtten de trenger, verken fra skolens ledelse eller kollegaer. Det var noe av hovedfunnene forsker Børge Skåland i dag presenterte for de videregående skolene i Østfold. Det ønsker fylkesdirektør for opplæring Solveig Olsen å endre på. - Takk for at du har gitt voldsutsatte lærere en stemme. Dette tar vi med oss videre, sa Olsen.