Elever foran rød skolebuss

Alle elever i videregående skole, både gamle og nye, må selv søke om gratis skoleskyss via MinSkyss
Husk å søke så snart du har fått beskjed om hvilken skole du skal gå på.

Elever jubler foran skolen

Mandag 19. august er det skolestart for de videregående skolene og Skjeberg folkehøyskole. Fagskolen i Østfold fra 16. august til 26. august. Her finner du tidspunkt og sted.

Lærer underviser i klasserom

Suppleringsinntaket viser at alle kvalifiserte søkere har fått tildelt skoleplass ved videregående skoler i Østfold. 89 prosent av disse har fått sitt førsteønske, 7 prosent andreønske og 4 prosent tredjeønske oppfylt.

Nå har alle som har søkt videregående opplæring i Østfold fått svar på om de har fått ønskene sine oppfylt. Alle som har søkt videregående opplæring for første gang (3500 søkere) har fått tildelt skoleplass, melder seksjonssjef Bjørn Magnus Johansen.

Har du fått årets brev fra Oppfølgingstjenesten om hva du gjør neste skoleår?
Her kan du sende inn ditt svar.

Videregående skoler, elevorganisasjoner, elevråd og alle andre inviteres til å gi innspill på hvordan Viken fylkeskommunen skal gjennomføre inntak til videregående skoler og formidling til læreplasser. Frist 15. september 2019.

Ansatte sitter rundt gruppebord

I underkant av 110 deltakere fra fylkeskommunens videregående skoler var samlet på Quality hotel i Fredrikstad fredag 5. april 2019.

Den siste tilstandsrapporten for de videregående skolene i Østfold viser at færre slutter og flere får lærekontrakt.

Julie Norsted Klev (rådgiver i opplæringsavdelingen ØFK), Geir Stålesen (faglig leder tekniske fag, Borregaard), Jørgen Antonsen (lærling i industrimekanikerfaget, Borregaard), Henrik Pedersen (opplæringskonsulent i OKIndustri) og Arve Årvik (faglig leder kjemiprosess, Borregaard)

Utdanningsdirektoratet gjennomfører hvert år en undersøkelse for lærlinger og lærekandidater. To deltakere blir trukket ut som vinnere av et gavekort på 2000 kroner.

Syriske Botan ville videre, få høyere utdanning, men falt mellom to stoler i det norske utdanningssystemet. Et pilotprosjekt i regi av de videregående skolene i Østfold ble redningen og løsningen.