Elever_glemmen_jubler

De videregående skole starter mandag 20. august, Fagskolen i Østfold 17. - 23. august og Skjeberg folkehøyskole 19. august. Her finner du tidspunkt og sted.

Skolebygg-mysen

Tirsdag 17. juli får alle som har søkt videregående opplæring i Østfold svar på om de har fått ønskene sine oppfylt. – Alle som har søkt videregående for første gang (3562 søkere) har fått tildelt skoleplass, melder seksjonssjef Bjørn Magnus Johansen i Østfold fylkeskommune.

Skolebuss_1000

Alle elever i videregående skole, både gamle og nye, må selv søke om gratis skoleskyss via MinSkyss
Husk å søke så snart du har fått beskjed om hvilken skole du skal gå på.

elev_sommerskole

Østfold fylkeskommune har også i år tilbud om sommerskole for deg som har strøket i yrkesrettet matematikk og naturfag.

 

kristin_st_hilaire_1000

Mandag og tirsdag kveld (18. og 19. juni) sitter Kristin St. Hilaire og hennes kollegaer på fylkeshuset i Sarpsborg og ringer rundt til ungdom som enda ikke er registrert med læreplass.

 

utdanningsportalen

Utdanningsportalen "utdanning.ostfoldfk.no" ble lagt ned etter skoleåret 2017/18. Fra 1. juli 2018 er det ikke lenger mulig å logge seg på denne nettsiden, men innholdet vil du finne i andre kanaler. Adressen «utdanning.ostfoldfk.no» vil peke til ostfoldfk.no/opplaring

fagskolen_studenter

"Fagbrev på jobb" blir nå en permanent ordning. - Norge trenger flere fagarbeidere og mange som allerede er i jobb uten fagbrev ønsker utdanning sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Foto: Illustrasjonsfoto

Bilmekaniker_1000

Også i år deler Utdanningsdirektoratet ut midler til hospitering og faglig oppdatering av yrkesfaglærere og faglige ledere/instruktører i lærebedrifter.

lærlinger

589 (47 prosent) av årets søkere har nå fått læreplass i Østfold. Det er ca 100 flere enn for en uke siden.

Illustrasjonsbilde - skole

Østfold fylkeskommune og Voksenopplæringsforbundet (VOFO) i Østfold har nå inngått ny samarbeidsavtale som vil gi et enda bedre tilbud til fylkets voksne innbyggere.