Vil være på digital førsteplass

Østfold fylkeskommune ønsker å bli best i god digital samhandling. I løpet av året kurses alle ansatte og elever.

god samhandling-1011229 - Klikk for stort bilde

Det er en kald ettermiddag i mars, og i et klasserom på Kalnes videregående skole holder Anders Langfeldt samhandlingskurs for skolens ledere.

 

–  Vi brukte høsten til å rydde i den digitale verktøykassa vår (Office 365) og til å lage gode prinsipper som sier hva som skal kjennetegne oss som ansatte, ledere og elever på dette området. I disse dager pågår opplæringen i verktøykassa og prinsippene, forteller prosjektleder Langfeldt.  - Målet er at alle skal bli så gode på dette at vi endrer måten vi samhandler på digitalt.

 

Anders Langfeldt er fonøyd med innsatsen til de ansatte. - Klikk for stort bildeAnders Langfeldt er fonøyd med innsatsen til de ansatte. Marte Beck

 

Samhandling dreier seg både om kommunikasjon, om å jobbe smart sammen og om å lære og dele beste praksis. Dette er det like viktig å lære bort som hvordan de ulike digitale verktøyene fungerer.

 

–  Østfold fylkeskommune holder nå kurs i god digital samhandling. Dette er for å løfte alle ansatte på et høyt nivå når det gjelder samhandling, sier prosjektleder Anders Langfeldt.

 

Andre fylkeskommuner står overfor de samme utfordringene som Østfold. Det har vært besøk helt fra Trøndelag fylkeskommune for å se hvordan Østfold gjør dette.

 

–. Vi er innstilt på å bli best innen digitalt samhandling. Men vi deler gjerne det vi har kommet fram til med andre, fortsetter Langfeldt.

 

Anders Langfeldt holder kurs i digital samhandling - Klikk for stort bildeAnders Langfeldt holder kurs i digital samhandling Marte Beck

 

I juni 2016 godkjente fylkesrådmannens ledergruppe forslag til prosjektplan for Samhandling- og publiseringsprosjektet.

 

­­– Det vi gjør nå, er å forbedre den digitale samhandlingen blant ansatte. Så langt har drøye 1000 engasjerte ansatte vært på kurs. Vi har tatt oppdraget fra fylkesrådmannen alvorlig. De ansatte får ikke bare verktøykassa til å samhandle digitalt, de får også opplæring i hvordan bruke verktøyene og god innføring i prinsippene. Alle ansatte skal gjennomføre kurset. Det som skal skille oss fra andre, er at ansatte skal gjenkjennes etter praksisen de arbeider etter. Vi skal være best innen digital samhandling, sier prosjektleder Anders Langfeldt. Han er rask til å legge til at han ikke hadde klart det på egen hånd.  

 

– Vi har med oss lærlingen vår, Mathias Moen. Det ville ikke vært lett å gjennomføre disse kursene uten ham. Han vet svarene på de fleste spørsmål kursdeltagerne måtte ha, og han er flink til å veilede.

 

Lærlingen Mathias Moen - Klikk for stort bildeLærlingen Mathias Moen Marte Beck

 

 

Fakta:

  • Drøye 1000 ansatte har vært på kurs –  drøyt 1500 gjenstår
  • Alle skal kurses innen året er omme
  • Samhandling dreier seg om å jobbe smart sammen
  • Til høsten står elevene for tur

 

 

Les mer om samhandlingsprosjektet her