Unge arkitekter

Det sto ikke på kreativiteten og innsatsen da tredje trinn på Trosvik skole satte seg ned for å tegne ny Frederik II vgs, idrettshall, Arena Fredrikstad og uteområder.
Klikk for stort bildeHermine forklarer jurymedlem Johan Edvard Grimstad hva hun har tegnet Fredrik Norland

Åttekantet ishall, spillrom og boblebad. Og en kiosk, selvfølgelig. Elevene på tredje trinn på Trosvik skole i Fredrikstad er blant dem som kan tenkes å bli elever ved skolen og brukere av anleggene i framtiden når det en gang står ferdig, så her ble det tegnet ut fra hvordan man gjerne ville ha det.

Fredag 30/8 er fristen for de sju prekvalifiserte firmaene til å levere sine forslag til juryen og prosjektet i den reelle arkitektkonkurransen, og de har nok gjort seg sine egne tanker om hvordan ting skal bli. Men kanskje er det en og annen ide å plukke opp fra tredje trinn på Trosvik? De har iallfall gitt sine innpill til hvordan "russe-skolen", som de kaller den, bør bli

Jurymedlem Johan Edvard Grimstad var begeistret for det han så da han gikk rundt i klasserommene. Tre klasserom fulle av ivrig opptatte barn, alle med hver sin ide om hvordan skolen (fylkeskommunal), idrettshallen (interkommunal) og Arena Fredrikstad (fellesprosjekt med Fredrikstad kommune) skulle se ut.

– Det har vært viktig med involvering og medvirkning. Og hva er bedre enn at de som kanskje skal gå på denne skolen og bruke hallene i framtida, får komme med sine innspill? Dette skaper engasjement, sier Grimstad.

Klikk for stort bildeIherdige Trosvikelever tegner egen framtid Fredrik Norland

Tegningene fra Trosvik skal etter hvert stilles ut, både på fylkeshuset i Sarpsborg, på rådhuset i Fredrikstad og på Frederik II videregående skole.