Tror samarbeid i Halden kan gi flere Østfold-gründere

Mery Ann Susort og Chebel Kassab satser hardt som gründere i Halden. Nå inngår Halden kommune et samarbeid med Etablererservice Østfold som skal gi hele fylket enda mer innovasjon.

SAMARBEIDER: Bak fra venstre: Marita Rognøy (Blender Collective), Andreas Lervik (Østfold fylkeskommune, Anders Johansen (Etablererservice Østfold), Marius Sandvik (Etablererservice Østfold). Jems-Petter Berget (Halden kommune) og Kjetil Haugbro (Blender Collective).  Foran: Chebel Kassab og Mery Ann Susort. - Klikk for stort bildeSAMARBEIDER: Bak fra venstre: Marita Rognøy (Blender Collective), Andreas Lervik (Østfold fylkeskommune, Anders Johansen (Etablererservice Østfold), Marius Sandvik (Etablererservice Østfold). Jems-Petter Berget (Halden kommune) og Kjetil Haugbro (Blender Collective). Foran: Chebel Kassab og Mery Ann Susort.

- Det å komme inn i et miljø som her i Halden, hvor det finnes så mange flinke folk er alfa og omega. Det gir inspirasjon både faglig og sosialt, sier gründer Mery Ann Susort. 

Hun driver firmaet Nymåne, hvor pakkeløsninger på basistekstiler til nyfødte, er blant produktene som skal utvikles. Målet er blant annet å finne mer miljøvennlige løsninger, eksempelvis ved å redusere bruken av engangsservietter. Noe som nok er velkjent for mange småbarnsforeldre. 

En annen som har gjort som Mery Ann Susort, og etablert sin gründervirksomhet i Halden, er Chebel Kassab. Gjennom firmaet sitt BeryTools skal han, forenklet sagt, bidra til at norske arbeidsplasser internasjonaliseres, eksempelvis gjennom å gjøre norsk matkultur kjent i Midt-Østen. Kassab fullroser gründersatsingen i Halden. 

- Jeg tror på fellesskapet, det å lære av hverandre, gjennom samarbeid, sier Kassab.

NYSKAPERE: Mery Ann Sussort og Chebel Kassab satser hardt på gründervirksomhet i Halden. - Klikk for stort bildeNYSKAPERE: Mery Ann Sussort og Chebel Kassab satser hardt på gründervirksomhet i Halden.

De siste månedene har de to hatt arbeidsplassen sin ved Tollboden på Kongens Brygge i Halden. Her holder nemlig Blender Collective til, et nettverk for kreative næringer og andre nyskapende bedrifter. 

Halden kommune blir samarbeidspartner

Og nå kommer det til å bli enda mer innovasjon og nyskaping i Tollboden-lokalene i grensebyen. 

Etablererservice Østfold flytter nemlig i disse dager inn her. 

Halden kommune blir offisiell samarbeidspartner i Etablererservice Østfold, og stiller lokalene på Kongens Brygge til disposisjon. 

Etablererservice Østfold er et samarbeid mellom Østfold fylkeskommune, Fylkesmannen i Østfold, Sarpsborg kommune og Innovasjon Norge Østfold for å utvikle nye og spennende bedrifter. 

Anders Johansen er daglig leder for Næringshagen Østfold, som en av driverne av Etablererservice Østfold. Han tror samarbeidet som nå inngås er et av grepene som kan gi Østfold enda flere gründere som Kassab og Susort.

- Mery Ann og Chebel er to gründere som er veldig framme i skoa. De sikter høyt, stort og tenker internasjonalt fra dag én. Slike vil vi ha enda flere av i fylket vårt, og derfor er vi glade for at Halden kommune blir samarbeidspartner, sier han. 

Prosjektleder for Etablererservice Østfold Marius Sandvik er enig.

- Dette er et viktig bidrag til å få det gründermangfoldet vi ønsker, så dette skal kommunen ha ros for, sier Sandvik, som jobber for Etablererservice Østfold på vegne av Norges Vel. 

Jens-Petter Berget, leder avdeling for samfunnsutvikling i Halden kommune er klar på at samarbeidet som nå inngås kommer alle parter til gode.

- Vi skal være en næringsvennlig kommune. Vi har vært imponert over jobben Etablererservice Østfold har gjort. Å legge til rette for enda mer virksomhet midt i bykjernen er vi veldig glade for å bidra med, sier han.  

Forsterker positiv trend

Østfold fylkeskommune er en av partnerne i Etablererservice Østfold. 

Fylkespolitiker Andreas Lervik som er leder for næring og kulturkomiteen mener etableringer som den i Halden, er grep som kan bidra til å forsterke den positive trenden i Østfold. Lervik viser blant annet til at det nylig kom tall som viser at det blir stadig flere arbeidsplasser i fylket, og utviklingen er bedre enn i store deler av landet for øvrig. 

– Dette er klok tenking, og Etablererservice viser at denne måten å jobbe på nytter. Det gir mer vekst og flere arbeidsplasser i Østfold, og det vil vi ha enda mer av, sier Lervik.