Tonje Iselin Kragtorp er årets lærling for 2018

-Tuller du? Sa jeg da jeg fikk vite det av faglederen min. Det forteller en strålende fornøyd vinner av tittelen "årets lærling" Tonje Iselin KragtorpPRISHYLLEST: NHOs Roald Guldbrandsen fra yrkesopplæringsnemnda, Tonje Iselin Kragtorp og fylkesordfører Ole Haabeth under prisutdelingen 28. mars. FOTO: Pål Vikesland - Klikk for stort bildePRISHYLLEST: NHOs Roald Guldbrandsen fra yrkesopplæringsnemnda, Tonje Iselin Kragtorp og fylkesordfører Ole Haabeth under prisutdelingen 28. mars. FOTO: Pål Vikesland

28.mars fikk hun det synlige beviset på at hun er årets lærling for 2018. Det skjedde i fylkestingets møte på fylkeshuset i Sarpsborg. 

Tonje Iselin Kragtorp sier hun både ble overrasket og veldig glad for annerkjennelsen. En hverdag med dokumenter, journalføring og systematisering er noe hun lenge har ønsket å jobbe med.

- Det er en variert hverdag, selv om det kanskje kan høres statisk ut. Varierte dokumenter gir varierte arbeidsoppgaver. Så er arbeidsmiljøet i kommunen veldig godt. Og gjennom servicesenteret får jeg direkte kontakt med innbyggerne i kommunen, det er veldig hyggelig.

Meget godt bestått

Dette er ikke den første prisen Tonje Iselin Kragtorp innkasserer for god innsats. Hun er også blitt kåret til årets lærling i indre Østfold. Fagprøven ble gjennomført i juni 2018, til toppkarakteren meget godt bestått. Og at den tidligere eleven fra Mysen videregående skole har imponert i læretiden ser man av begrunnelsen fra Eidsberg kommune:

«Under hennes læretid har hun flere ganger bistått i endringer av rutiner som har forenklet arbeidsprosesser internt i avdelingen. Hun har tatt utfordringer vi har gitt henne og løst disse på en resonnerende måte. Hun er alltid «på» og sitter aldri og venter på arbeid, hun tar tak og setter i gang med nye arbeidsoppgaver.»

Har funnet sitt fag

I dag er Tonje Iselin Kragtorp midlertidig ansatt i Eidsberg kommune, men planen for fremtiden er fast jobb og mer utdanning.

- Akkurat hva og hvilken jobb eller utdanning vet jeg ikke, men jeg er inne på noe nå. Og at det blir innen kontor- og administrasjonsfaget er jeg ganske sikker på.

FULLROSES: Tonje Iselin Kragtorp fullroses for jobben hun gjør i Eidsberg kommune. FOTO: Privat - Klikk for stort bildeFULLROSES: Tonje Iselin Kragtorp fullroses for jobben hun gjør i Eidsberg kommune. FOTO: Privat

Mange gode kandidater

Det er fylkets lærebedrifter som foreslår kandidater. Ved fristens utløp hadde hele 19 forslag kommet inn. Se alle kandidatene her.

Juryen har bestått av opplæringskomiteens leder Elin Tvete, NHO Østfold-direktør Roald Guldbransen og LOs distriktssekretær i Østfold Ulf Lervik, som har hatt den krevende oppgaven med å velge en vinnerkandidat.