Tog på agendaen i Stockholm

Onsdag var fylkesvaraordfører Siv Henriette Jacobsen invitert til Stockholm av den norske ambassadøren til Sverige og norsk - svensk handelskammer for å diskutere hvordan et tettere norsk-svensk samarbeid kan være lokomotivet i et tettere nordisk samarbeid.

Siv Jacobsen med Norges ambassadør til Sverige, Christian Syse - Klikk for stort bildeSiv Jacobsen med Norges ambassadør til Sverige, Christian Syse Hans Jacob Sandberg, Kgl. Norsk ambassade, Sverige

Seminaret var sluttpunktet for «Ny Giv» som har vært et norsk-svensk prosjekt for økt samarbeid i regi av Voksenåsen kultur- og konferansesenter og de Svensk-norske samarbeidsfondene. Tema på seminaret varierte fra forsvar og digitalisering til medier og næringsliv.

Siv Jacobsen var invitert til å snakke om hvordan infrastruktur og da særlig et bedre togtilbud kan bidra til bedre næringsutvikling, miljø og regional utvikling.

–Det er et stort problem at de nasjonale myndighetene ikke har prioritert øst-vestforbindelsene og at de ikke harmoniserer sine planer over grensen. Derfor trenger vi felles planer for å få bedre forbindelser over landegrensen. Spesielt er det viktig at dobbeltspor Oslo-Gøteborg og Oslo-Stockholm kommer høyere opp på den politiske dagsorden, sa hun.

Fylkesvaraordfører Siv Jacobsen understreker behovet for bedre togforbindelser mellom Norge og Sverige under møte på den norske ambassaden i Stockholm. - Klikk for stort bildeFylkesvaraordfører Siv Jacobsen understreker behovet for bedre togforbindelser mellom Norge og Sverige under møte på den norske ambassaden i Stockholm. Hans Jacob Sandberg, Kgl. Norsk ambassade, Sverige