Stem på finalistene til Østfoldprisen

Hvem får din stemme? Roy Moberg, Vera Danielsen, Linn Olsen og Trond Henriksen er de fire finalistene som kjemper om årets Østfoldpris. Gi din stemme senest søndag 11. november.

Roy Moberg, Vera Danielsen, Linn Olsen og Tornd Henriksen - Klikk for stort bilde

Fire finalister

Rekordmange 90 kandidater var foreslått i år, og en fagjury har nå valgt ut finalistene. Juryformann Siv Henriette Jacobsen legger ikke skjul på at det har vært en særdeles krevende jobb:

- Det er en imponerende liste, med utrolig mange fine kandidater. Vi er stolte over hvor mange flotte folk som finnes i  Østfold. I år har vi lagt vekt på personer med et stort engasjement og pågangsmot for sin sak. 

Til slutt falt valget på følgende fire:

Roy Moberg

Roy Moberg er daglig leder og primus motor for Ladies tour of Norway. Sykkelrittet er Norges eneste profesjonelle landeveisritt for kvinner. Roy Moberg og hans medhjelpere har utviklet Ladies Tour til å bli en sykkelfestival som trekker hele verdenseliten og setter Østfold og Halden på det internasjonale kartet. Sykkelfestivalen er også en folkefest med kulturarrangement og egne ritt for barn og mosjonister. 

Vera Danielsen

Har jobbet for homofile og lesbiske i en årrekke, og stått bak en rekke arrangementer i fylket. Hun har vært primus motor for Fredrikstad på skeiva i snart 17 år, et arrangement som har trukket folk fra hele Østlandet gjennom en årrekke. I 2018 var hun involvert i den første i Pride-paraden i Fredrikstad.

Linn Olsen

Linn Olsen er regissør, danser og skuespiller, utdannet ved Bårdarakademiet. Hun er født og oppvokst i Moss, og har jobbet som regissør og koreograf i flere år. Hun hadde regi/ koreografi for Melodi Grand Prix 2006 - 2011, og hatt regi på en rekke pubilkumssuksesser både lokalt og nasjonalt de senere årene, blant annet Billy Elliott og "Mary Poppins" på Folketeatret i Oslo. I 2014 ble hun tildelt Moss kommunes kulturpris.

Trond Henriksen

Trond Henriksen driver Kirken bymisjons kafe og ungdomsklubb i Halden, og gjør en storslått innsats for mennesker som sliter litt. De vonde erfaringene han selv har hatt, bruker han i dag på å hjelpe andre som har havnet litt feil i livet. I 2016 utga Henriksen sin selvbiografi "Ingen murer er for høye" og har deltatt i dokumentaren "Store gutter gråter ikke". 

– Opp til deg!

– Nå er det opp til publikum å avgjøre hvilken av disse fire som blir mottaker av Østfoldprisen 2018. Du stemmer via nettsiden stemme.ostfoldfk.no, og det er mulig å stemme til og med søndag 11. november, sier Jacobsen med en klar oppfordring: – Stem! 

Utdelingen foregår i Østfold fylkestings siste samling i år, 5. desember 2018.

Om prisen

Østfold fylkeskommunes hederspris — Østfoldprisen — deles ut til en østfolding som har gjort en spesiell innsats for fylket. Prisen kan deles ut til enkeltpersoner, organisasjoner, grupper eller lag som bor i eller er fra Østfold, eller på annen måte har tilknytning til Østfold. Prisen deles ut en gang i året og er på 100.000 kroner, et diplom og et kunstobjekt som utformes spesielt til denne prisen av en Østfoldkunstner.