Skrev under på historiens første Østfoldkontrakt

Bedriften Trigonor fra Moss ble i dag historisk. De skrev under den første Østfoldkontrakten - et nytt tiltak som skal gi flere læreplasser i Østfold. 

Klikk for stort bildeFORNØYDE: Opplæringskomiteens leder Elin Tvete, NHO Østfolds Roald Gulbrandsen, Trigonors Lars Eriksen og Erik Igesund Engen, og Yrkeopplæringsnemdas Ulf Lervik.

- Vi er veldig stolte over å være den første bedriften som signerer Østfoldkontrakten, sier daglig leder Erik Igesund Engen i Trigonor.

Samarbeid mellom fylkeskommunen, LO og NHO

Hans bedrift, som er en totalleverandør av lekemiljøer til barnehager, skoler og skolefritidsordninger,  ble torsdag 7.september den første bedriften som skrev under på Østfoldkontrakten. Det skjedde i forbindelse med Yrkesopplæringsnemdas møte på fylkeshuset i Sarpsborg.

Lanseringen av Østfoldkontrakten er et tiltak utarbeidet av Østfold fylkeskommune, LO og NHO. Bakgrunnen er det store behovet for flere læreplasser i Østfold. 

Igesund Engen er glad for å kunne være med på det felles samfunnsløftet som Østfoldkontrakten representerer.

- Vi var ikke helt klar over hvor mange fag man kunne ta inn lærlinger i. Men nå ønsker vi å rekruttere lærlinger innen fag som montering, lager og kontor, sier han. 

Skal gi flere lærlinger

Østfoldkontrakten skal brukes til å rekruttere flere lærebedrifter, samt øke antall lærlinger i bedrifter som allerede er godkjent lærebedrift gjennom en intensjonsavtale på den enkelte arbeidsplass.

I kontrakten skal det fremgå antall lærlinger bedriften/virksomheten kan ta inn i de forskjellige fagene som er aktuelle for arbeidsplassen.

Yrkesopplæringsnemdas leder Ulf Lervik håper flere følger Trigonors eksempel framover.

- Vi er veldig glade for å kunne lansere Østfoldkontrakten. Dette håper vi styrker samarbeidet mellom arbeidsliv og utdanningsinstitusjoner, og at vi på sikt får flere læreplasser. Det trenger vi i Østfold.

- Viktig grep

Også fylkespolitiker Elin Tvete, som er leder av Opplæringskomiteen, og også er medlem av Yrkesopplæringsnemda, mener Østfoldkontrakten representerer et viktig grep for et fremtidig læreplassløft.

- Nå er vi i gang. Nå er det bare å "kjøre på" videre, sier hun.