Si hei til russestyret for hele Østfold

Denne gjengen er historisk. De utgjør det første felles russestyret for hele Østfold. 

Klikk for stort bildeFIN GJENG: Denne gjengen skal sørge for at russ i hele Østfold får det bra i russetiden. Mia Marie Høiseth fra Borg videregående skole var ikke til stede da bildet ble tatt, men er også med i hovedrussestyret.

Det er Embla Birk Løken fra Mysen videregående som er valgt inn som den første lederen av russestyret for hele fylket. 

– Vi skal jobbe for at alle får muligheter til å bidra og være med på de arrangementene de vil, uavhengig av om man er på buss, van eller er vandreruss, sier hun. 

Å utarbeide et felles russestyre er et av flere tiltak som skal sørge for at all russ i Østfold får en så bra russetid som mulig.  

Les også: Sammen for en bedre russetid

Prosjektet ledes av Østfold fylkeskommune, og koordineres av elev, lærling - og mobbeombud Henrikke Bugdø-Aarseth. Hun fullroser russestyret som nå er er valgt. 

- Vi er så glade for å ha et så engasjert russekull med stort hjerte for sine medruss. Et felles russestyre i Østfold der russen samarbeider på tvers av skolene, gjør det mulig å skape en mer positiv, tryggere og inkluderende russetid for alle! Hovedstyret vil samarbeide tett med skoleeier og skoleledere, politiet, kommune og mobbeombudet slik at vi sammen når målet om en bedre russefeiring i Østfold. Jeg gleder meg til å jobbe videre med prosjektet og den fine russen vår, sier hun.

Representantene for russestyret er allerede i gang med jobbing. Vi har stilt dem et enkelt, men vanskelig spørsmål: 

Hvordan skal all russ i Østfold få en god russetid?

Klikk for stort bildeEmbla Birk Løken (leder i hovedrussestyret), Mysen videregående videregående skole

– Vi skal jobbe for at alle får muligheter til å bidra og være med på de arrangementene de vil, uavhengig av om man er på buss, van eller er vandreruss,

 

 

Klikk for stort bildeTaj-Jeanette Strømsås (nestleder), Greåker videregående skole

– Jeg vil jobbe at vi alle skal få mer samhold og samarbeid i hele Østfold, og bedre samarbeid alle skolene imellom.

 

 

 

Klikk for stort bildeHarald Løvseth, Frederik II videregående skole

– Vi vil jobbe for at de som ikke er med på buss eller van, også får steder å være i russetiden. 

 

 

 

Klikk for stort bildeIda Guldvog, Kirkeparken videregående skole

– Det blir viktig å ha arrangementer som inkluderer alle. Det betyr også at vi skal finne billige  alternativer slik at alle har råd til å bli med. 

 

 

 

Klikk for stort bildeThea Falkenberg, Malakoff videregående 

– Jeg vil jobbe veldig hardt for at alle skal få en god og inkluderende russetid. I Moss kommer vi for eksempel til å arrangere russekroer og fester hvor alle sammen inviteres. Det å finne møtepunkter for alle blir et viktig tiltak.  

 

 

 

Klikk for stort bildeSofie Gilstedt Odberg, Halden videregående skole

– Jeg håper vi får til å skape fellestreffpunkt for alle russ, uavhengig om du er på buss, van eller er vandreruss. Alle skal ha det bra i russetida. 

 

 

Klikk for stort bildeSelma Finnstad Lier, Askim videregående skole

– Det er veldig viktig at alle føler de er like mye verdt. Det skal ikke spille noen rolle om du er på buss, van eller er vandreruss. 

 

 

 

Klikk for stort bildeCharlene Lauritzen, Glemmen videregående

– For å få et god russetid skal vi sørge for å samarbeide godt med alle skolene i hele Østfold. Ingen skal føle seg utrygge i russetiden. Den skal bli en fin og minnerik tid.  

 

 

 

Klikk for stort bildeBetina Belegu, St. Olav

– Det viktigste er at vi har god kommunikasjon med ledelsen på skolen, og at vi prøver å finne gode tiltak som gjør at alle har lyst til å delta på arrangementene. Ingen skal utelukkes. 

 

 

Klikk for stort bildeIda Markussen, Kalnes videregående

– Min visjon er at vi klarer å inkludere alle, og at alle skal ha det gøy i russetida. Det skal vi jobbe hardt for. 

 

 

 

Mia Marie Høiseth, Borg videregående
(var ikke til stede da vi møtte russestyret)

– Det er viktig å ta vare på, og inkludere alle for at russetiden skal bli best mulig for flest mulig. Man skal ikke tenke på om man er buss, på van eller er vandreruss. Det viktigste er at man skaper et samhold for alle skoler. 

 

Se video her