Se jubileumsakrobatikk!

Opplev Night Sea Journey på Fredrikstad mekaniske verksted 15., 16. og 17. september — et storslagent kulturshow fra Østfold kulturutvikling i anledning Fredrikstads 450 år.
Festforestilling på FMV - Klikk for stort bildeFestforestilling på FMV Østfold kulturutvikling

Bli med på en unik og spektakulær opplevelse på det som tidligere var Fredrikstad mekaniske verksted. Vi feirer Fredrikstads 450 – års-jubileum og inviterer publikum til kunstvandringer gjennom industrielle ruiner med sirkusartister i verdensklasse, live musikk, samt lyd- og lysinstallasjoner. 

Karoline Aamås fra Elven & Havet henger høyt (16 meter) i taket i Night Sea Journey på FMV.
Når skumringen går over i mørke, forvandles det nedlagte verftet fra et område i forfall til en arena hvor industrihistorien danner rammen for en verden av spektakulær kunst, akrobatikk, musikk, lyd og lys. 

Kunstnerne har blitt tildelt hvert sitt område der de bidrar med egne uttrykk og innhold. Alle bidrar med sine egne kunstneriske særpreg, men temaene er fundamentert i det maritime, på båter, havet og himmelen. Migrasjon, flukt og nye begynnelser er også elementer i forestillingene. 
 
 
Du møter Det lille loppesirkuset og får scener fra forestillingen «Elven og havet». Her tar sirkuset opp det maritime, på et område hvor det fra 1870 til 1988 ble bygget 443 båter og skip. I 1970-årene arbeidet det 2500 mennesker på verftet, som da var da Norges største skipsverft. Majestetiske kraner er landemerker over et område som snart går fra mekanisk verksted til byutviklingsarena. 
 
Men før dette skjer er verftet vertskap og inviterer publikum inn i en mytisk verden, full av overraskelser. Hele verftet er kulisser for sirkusartister, musikere og kunstnere. 

 • Hør utdrag av Gerhardsens berømte Kråkerøytale, se video på utsiden av de store verkstedhallene
   
 • Se Fredrikstads nysirkuskompani Abaris Aerial Theatre dukke opp med flammer og luftig akrobatikk
   
 • HiØs Akademi for scenekunst inntar området med lyd og lysinstallasjoner 
   
 • Du får nærkontakt med kor, skulpturer, balansekunstnere, slangemennesker og verdenskjente Cirkus Cirkör som gir deg spektakulær akrobatikk, i vannet og i en gammel verkstedhall
   
 • Den gamle verkstedhallen er arena for spektakulær akrobatikk

Night sea journey på FMV spilles 15. – 16 og 17. september. 

Studenter får egen studentpris på billettene: 100 kr. pr. billett / voksne 200 pr. stk / Barn kr 50 kr. pr. billett.

Les mer på nettsidene til Østfold kulturutvikling

Akrobatikk på høyt nivå - Klikk for stort bildeAkrobatikk på høyt nivå Østfold kulturutvikling