Sanne ble Østfoldtalentet 2018

Sanne Kvitnes fra Halden er årets unge Østfoldtalent innen kultur.

Sanne Kvitnes2 - Klikk for stort bilde

- Jeg ble så rørt at jeg begynte å gråte da jeg fikk vite at jeg var vinneren, sier Sanne Kvitnes fra Halden. 

På Østfoldkonferansen onsdag ble det offentliggjort at 22-åringen er årets Østfoldtalent. 

Har flere planer på gang

En glad prisvinner tok i mot prisen til rungende applaus i konferansesalen på Quality Hotel Sarpsborg 

"Vinneren har allerede markert seg kraftig i fylkets kulturliv. Hun har faktisk klart kunststykket å bygge sin karriere parallelt på flere områder; - hun har gjort suksess i hovedroller i oppsetninger over hele fylket, - hun har også vist at hun ønsker å være nyskapende med egne produksjoner, - hun får stadig flere attraktive oppdrag utenfor fylket, - og hun har ved siden av alt dette fulgt et studieløp for å lære mer blant annet med lange opphold ved sentrale institusjoner i London.", heter det i jurybegrunnelsen, som ble presentert av juryleder og næring- og kulturkomiteens politiker Lars Pedersen Due. 

Sanne Kvitnes - Klikk for stort bilde

- Tusen takk til juryen som valgte meg, sa en svært glad Sanne Kvitnes da hun mottok prisen. 

Foruten blomster og diplom får Østfoldtalentet 50.000 kroner. Pengene skal brukes til å skape mer kultur, forteller prisvinneren.

- Ja, jeg har flere prosjektplaner på gang, men de er foreløpig hemmelige, smiler hun.

Startet allerede i barnehagen

Sanne Kvitnes (22) har drevet med musikk så langt tilbake hun kan huske. Både moren og faren er musikere, og farmoren var ifølge Sanne supermusikalsk. Den musikalske blomstringen skjøt fart da hun gikk på Greåker videregående skole.

Hennes første rolle hadde hun som 5-åring som Klatremus i Hakkebakkeskogen. Siden har det gått slag i slag med oppdrag i grenselandet mellom teater og musikk. Som ungdom på amatør-nivå, men som voksen i profesjonelle oppsetninger. Hun fikk – som mange andre Østfold-talenter – en verdifull utdanning ved musikklinjen på Greåker videregående skole. Deretter gikk hun på teaterlinja ved Romerike Folkehøgskole der alle ambisiøse teaterstudenter ønsker å gå på.

I den senere tid har hun også studert Shakespeare ved London Acadamy of Music and Dramatic Arts. Hun har startet sitt eget startet produksjonsselskap "Kvitebjørn Produksjoner", der hun jobber som produsent og regissør. I høst spilte de sin første forestilling, som var en teaterkonsert til hyllest for den svenske singer-songwriteren Melissa Horn. I denne forestillingen både regisserer, produserer og spiller hun en av de to hovedrollene. Hun har hatt hovedroller i «Soot spelet» på Ørje, «Frihetsspranget» i Brottet Amfi på Hvaler, «Tre nøtter til Askepott» i Fredrikstad og i «Peter Pan the Musikal» i Halden.

Hun deltok nettopp i Det Norske Blåseensemblets “Fyrverkerikonserter” i Halden og Mysen med musikk fra musikalene “Funny girl” og Kristina fra Duvamåla, er en del av “Musicals Unplugged” på Teaterkjelleren, skal spille i forestillingen “Heksejakt” som settes opp i Fredrikstad og var nylig på “Beat for Beat” på NRK1 sammen med sin far, Henning Kvitnes. Hun var også nominert til Østfoldtalentet i 2017.

Se intervju med Sanne

Om Østfoldtalentet:

Østfold fylkeskommune ønsker å støtte unge mennesker som har utmerket seg innenfor kunst og kultur med stipendet Østfoldtalentet på kr. 50.000,-. Stipendet skal være en påskjønnelse for innsats og inspirasjon til videre engasjement. Stipendet kan deles ut til enkeltpersoner, grupper eller lag i alderen 16-25 år, som bor i, er fra eller på annen måte har tilknytning til Østfold. Man kan søke selv eller bli nominert av andre. Prisen deles ut på Østfoldkonferansen i januar.

Juryen har bestått av leder Lars Pedersen Due,  Ann Kristin Øye fra Næring og kulturkomiteen og representantene Karianne Wilhelmsen og og Camilla Høvik fra Ungdommens fylkesråd, samt Tormod Gangfløt fra Østfold kulturutvikling. I tillegg har juryen innhentet vurderinger fra fagprodusenter i Østfold kulturutvikling. Sekretariatet ligger hos Østfold kulturutvikling.