Russeledere i Østfold står sammen om en bedre russetid for alle.

Felles kjøreregler og nulltoleranse står øverst på listen.

Russ-7599 - Klikk for stort bilde

Torsdag den 20. desember hadde en av arbeidsgruppene til Østfold russestyre et møte om  i russetiden. Bussledere for Østfolds russebusser i 2019 møtte også.

- Vi holder dette møtet for å snakke om hva russebusser kan gjøre for å påvirke russetiden. Det er russen selv som har sagt hva utfordringene er. I dag skal vi diskutere hva som må gjøres, sier Østfolds elev, lærling- og mobbeombud Henrikke Bugdø-Aarseth. Hun koordinerer også prosjektet om en bedre russetid.

Prosjektkoordinator Henrikke Bugdø-Aarseth - Klikk for stort bildeProsjektkoordinator Henrikke Bugdø-Aarseth

Så hva må forbedres?

På møtet er det tydelig at russen er engasjert. Noe som blir diskutert mye, er inkludering.

Vi håper at vi får et felles samhold i russetiden, og at alle får en hyggelig tid. Vi har også snakket mye om å handle med vett, sier Betina Belegu, russepresident på St. Olav videregående skole.

Ida Markussen,  (f.v) Russepresident ved Kalnes videregående skole, og Betina Belegu, russepresident ved St. Olav videregående skole. - Klikk for stort bildeIda Markussen, (f.v) Russepresident ved Kalnes videregående skole, og Betina Belegu, russepresident ved St. Olav videregående skole. Marte Beck

Samarbeider med politet og kommunene

Vi jobber tett med politiet og kommunene for å finne et felles sted i hver by, hvor russen kan feste, sier prosjektkoordinator Henrikke Bugdø-Aarseth.

Politiet var også på møtet for å snakke om en trygg og inkluderende russetid.

Helge Stangeland, avsnittsleder ved forebyggende i politiet. - Klikk for stort bildeHelge Stangeland, avsnittsleder ved forebyggende i politiet. Marte Beck

Vi ønsker felles retningslinjer for alle russ, og en russefeiring for alle, sier Helge Stangeland, avsnittsleder for forebyggende i politiet.

Stangeland snakket med russen om at de må ta ansvar for feiringen. Han forteller at det er viktig å sette ned foten når det trengs. Valg man tar i russetiden, kan få store konsekvenser. Stangeland avslutter med å si at politiet har stor tro på at russen vil klare å ta de riktige valgene.

Russ-7592 - Klikk for stort bilde Marte Beck