Rørende hyllest av prisvinneren - dette ble Trond Henriksens store dag

En rørt Trond Henriksen fra Kirkens Bymisjon Halden mottok 5. desember Østfoldprisen 2018.

STORT ØYEBLIKK: Det ble et rørende øyeblikk i fylkestinget 5. desember. Da mottok Trond Henriksen Østfoldprisen fra fylkesordfører Ole Haabeth. Foto: Fredrik Norland, Østfold fylkeskommune - Klikk for stort bildeSTORT ØYEBLIKK: Det ble et rørende øyeblikk i fylkestinget 5. desember. Da mottok Trond Henriksen Østfoldprisen fra fylkesordfører Ole Haabeth. Foto: Fredrik Norland, Østfold fylkeskommune

– Dette var helt fantastisk og det er en veldig stor ære, sier prisvinneren fra Kirkens Bymisjon i Halden.

5.desember fikk Trond Henriksen det synlige beviset på at han er vinner av Østfoldprisen 2018. Det skjedde under fylkestingets siste møte for året på fylkeshuset i Sarpsborg.

Utdelingen markerte også punktum på en svært spesiell høst for 52 åringen.

Det begynte med rekordmange 90 forslag. Av disse ble det valgt ut fire svært gode finalekandidater. Og til slutt var østfoldingene ikke i tvil. Klart flest stemmer gikk til Trond Henriksen.

Les også: Trond er vinner av Østfoldprisen

Fylkesordfører Ole Haabeth overrakte ham sjekken på 100.000 kroner, samt diplom og kunstskulpturen som til sammen utgjør Østfoldprisen.

Da Henriksen så kom fram til podiet for å ta i mot prisen, var det til øredøvende applaus i en fullsatt sal.

Viktigheten av å få en ny sjanse

Trond Henriksen har lagt bak seg et langt preget av rus og kriminalitet. Henriksen får nå prisen for jobben han gjør for å hjelpe andre medmennesker som sliter i hverdagen. Gjennom jobben i Kirkens Bymisjon i Halden, gjør han livet bedre for både unge og eldre i gjennom sin innsats på kafeen og ungdomsklubben Møtestedet. I sin takketale snakket han mye om viktigheten av å gi alle en ny sjanse. Og han trakk spesielt fram fire mennesker - som også var invitert med på prisutdelingen - som gjorde akkurat det for ham.

STØTTESPILLERNE: Trond Henriksen hadde invitert med seg fengselsdirektør Are Høidal(bak på høyre rekke), kjæresten Bodil Steinsvik, Ole Evenrud og prest Per Christian Skauen (bak på venstre rekke) til den høytidige prisutdelingen. Her samtaler de med fylkesordfører Ole Haabeth og fylkesvaraordfører Siv Henriette Jacobsen. - Klikk for stort bildeSTØTTESPILLERNE: Trond Henriksen hadde invitert med seg fengselsdirektør Are Høidal(bak på høyre rekke), kjæresten Bodil Steinsvik, Ole Evenrud og prest Per Christian Skauen (bak på venstre rekke) til den høytidige prisutdelingen. Her samtaler de med fylkesordfører Ole Haabeth og fylkesvaraordfører Siv Henriette Jacobsen.

Disse var fengselsdirektør Are Høidal fra Halden fengsel, Ole Evenrud som ga ham jobb i Radio Prime etter endt fengselsopphold, daglig leder i Kirkens Bymisjon Per Christian Skauen og kjæresten Bodil Steinsvik.

- Det ble veldig emosjonelt da jeg sto på talerstolen og fikk sjansen til å takke dem, sier han.

– En stor inspirasjon for andre

Juryformann Siv Henriette Jacobsen mente det står stor respekt av Henriksen innsats, da hun ga sin hyllest til prisvinneren.

– For mange mennesker er livet en tøff kamp. Gjennom arbeidet i Kirkens Bymisjon Halden, hvor han jobber i både kafeen og ungdomsklubben Møtestedet, bidrar han daglig til å hjelpe mennesker i nær sagt alle aldersgrupper som strever i hverdagen. Mange mennesker får en ny sjanse i livet på grunn av Trond Henriksens innsats og åpenhet. Du er en stor inspirasjon for andre, begrunnet hun.

Etter at Henriksen hadde mottatt prisen, var han hovedgjesten på lunsjen under fylkestingets møte. Halden-artist Dag Brandth og pianist Bjørn Halstensen fra Fredrikstad sørget for musikalske innslag en prisvinner verdig.

PRISEN: Slik ser Østfoldprisen ut. - Klikk for stort bildePRISEN: Slik ser Østfoldprisen ut.