Østfoldprisen: Seier til Spydeberg

Så er det avgjort. Folket har talt. Spydeberg Rock Festival får Østfoldprisen 2016. - Nå ble vi nesten stumme. Tusen takk til alle som har stemt på oss, sa Eddy Lyshaug og Kenneth Hansen, da de i dag ble overrasket med den gode nyheten av fylkesvaraordfører Siv H Jacobsen.

Med 1980 av de totalt 5800 stemmene, ble initiativtakerne og driverne av Spydeberg Rock Festival de soleklare vinnerne av årets Østfoldpris. Tidligere år har en jury valgt vinneren. I år valgte man å plukke ut sju finalister blant de rundt 60 innsendte kandidatene, og så la publikum avgjøre. I dag er nok Spydeberg glad for dette valget, for her har lokalsamfunnet engasjert seg.

Ble overrasket

To av de tre prisvinnerne var innkalt til møte på kulturkontoret i Spydeberg, og trodde de skulle møte Eidsberg-ordfører Erik Unaas for å snakke om folkefest under Orienterings-VM neste år. De kan nok ha ant ugler i mosen da de så ordfører Petter Schou og hele formannskapet stå der, men visste uansett ikke hva det gjaldt. Dermed var det bare for Siv Jacobsen å liste seg inn for å overbringe den hyggelige beskjeden. At den ble godt mottatt, kan vi vel trygt slå fast. Sistemann i arrangørtrioen, Børre Olsen, ble kontaktet per telefon. Også han ga tydelig uttrykk for stor glede over å ha fått årets Østfoldpris.

Dette var de sju finalekandidatene

Om Østfoldprisen

Østfold fylkeskommunes hederspris deles ut til en østfolding som har gjort en spesiell innsats for fylket. Prisen kan deles ut til enkeltpersoner, organisasjoner, grupper eller lag som bor i eller er fra Østfold, eller på annen måte har tilknytning til Østfold.

Prisen deles ut en gang i året og er på kr 100.000, et diplom og et kunstobjekt som utformes spesielt til denne prisen av en Østfoldkunstner.

Alle kan sende inn forslag, og en jury gjennomgår forslagene og avgjør hvem som skal gå til et finaleheat. Deretter er det en publikumsavstemming for å kåre vinneren fra finalen. 

Selve utdelingen av prisen foregår i Østfold fylkestings siste samling i året 7. desember.