Østfoldprisen 2015 til Heidi Gjermundsen Broch

- Herlig land! Er det sant?! Tenk å få en sånn beskjed på en helt vanlig onsdag, da! Nå ble jeg utrolig rørt og glad! Slik lød det snufsende gledesutbruddet fra nybakt Østfoldprisvinner Heidi Gjermundsen Broch da hun fikk den gode nyheten.

Høsten har vært over gjennomsnittet hektisk for Heidi Gjermundsen Broch. Såpass hektisk at en del ting rett og slett hadde gått henne hus forbi. - Vet du hva?...Jeg visste ikke en gang at jeg var nominert i år. Så dette var jo bare kjempehyggelig! fortsetter en mildt himmelfallen og takknemlig prisvinner.

Anerkjennelse og takk

Juryen for Østfoldprisen 2015 gir skuespiller og sanger Heidi Gjermundsen Broch hedersprisen som en anerkjennelse for fremragende kunstneriske prestasjoner over flere år og for hennes store talent. Listen er lang over de bærende rollene hun har hatt i store musikal- og teateroppsetninger - med påfølgende store mengder superlativer fra kritikerne. Juryen trekker også fram prisvinnerens imponerende allsidighet, noe det norske folk til fulle har fått se i høst i NRKs Stjernekamp.

- Juryen har merket seg hvordan Heidi har bygget talentet sitt utrettelig og målbevisst. Fra tidlig oppvekst i en musikalsk Råde-familie, iherdig innsats for roller på lokale teaterscener i ungdomsårene, tiden på musikklinjen ved Greåker videregående skole - og ikke minst årene på Liverpool Insitute of Performing Art og Norges teaterhøgskole. Og allerede som nyutdannet fra teaterhøgskolen har hun mestret krevende roller i store oppsetninger, sier en imponert juryleder for Østfoldprisen, fylkesvaraordfører Siv Henriette Jacobsen. 

Juryen ønsker også at prisen skal være en takk til Gjermundsen Broch som en flott Østfold-ambassadør. - Heidi bemerker seg med et vinnende og ujålete vesen og stor positivitet. Hun snakker mer enn gjerne om hvor godt det var å vokse opp i Råde. Og hun tar østfolddialekten med seg som en ressurs når hun entrer scenen på sin daglige arbeidsplass på den nynorske arenaen Det Norske Teatret. Dette passer godt inn i bildet av en verdig Østfoldprisvinner, fortsetter jurylederen.

Deles ut 2. desember

Østfoldprisen 2015 deles ut i fylkestinget 2. desember. Da vil Heidi Gjermundsen Broch motta et spesialdesignet kunstverk, et diplom og 100.000,- kroner.

Les hele jurybegrunnelsen.

Les mer om Østfoldprisen og årets kandidatliste.