Østfoldpodden: Spesiell følelse foran historiens siste fylkestingsmøte

De er ofte rykende uenige. Men at det blir vemodig å møte til historiens siste fylkestingsmøte i Østfold fylkeskommune er fylkesordfører Ole Haabeth og opposisjonsleder Simen Nord skjønt enige om.

Klikk for stort bildeSPESIELT: Det blir en spesiell uke for Simen Nord (H) og Ole Haabeth (Ap). Her er de gjester i Østfoldpodden. Hallvard Mørk Tvete

Det forteller de i den nyeste episoden av Østfoldpodden – Østfolds fylkeskommunes podkast.

Spesiell dag

– Det er klart det er vemodig. Det markerer en avslutning av på Østfold. For meg personlig blir det også spesielt når jeg skal avslutte min ordførerkarriere, som begynner å bli lang, sier fylkesordfører Ole Haabeth fra Arbeiderpartiet. 

Høyres Simen Nord skal være med i politikken videre inn i Viken, men også han vedgår at møtet 20. juni skiller seg ut.

– Det blir et spesielt siste møte. Vi kommer til å kjenne på at det er en avslutning på noe. Det tror jeg mange kommer til å føle på, sier Nord

Hør episoden her

Om fjell og reform

For historien om Østfold fylkeskommune nærmer seg altså slutten. Fra 1. januar 2020 blir fylkeskommunene Østfold, Akershus og Buskerud til Viken fylkeskommunene. 

Og nettopp regionreformen er blant temaene som diskuteres i podkasten. 

Videre diskuterer Nord og Haabeth livet i posisjon og opposisjon, hva de er glade for å ha utrettet, og hva de gjerne skulle ha kommet i mål med før Østfold fylkeskommune blir historie. 

Og vet de egentlig hva som hva som er Vikens høyeste fjell?

Det finner du ut dersom du lytter til Østfoldpodden. 

Episoden ledes av Fredrik Norland og Pål Vikesland, begge kommunikasjonsrådgivere i Østfold fylkeskommune.

 

Tidligere episoder av Østfoldpodden: