Østfoldpodden: Har fått viktig kunnskap om østfoldingers livskvalitet

Hvordan har østfoldingene det egentlig? Den største befolkningsundersøkelsen i Østfold har gitt flere viktige svar. Men hva gjør man nå med kunnskapen man har fått. Det er noe av det forskerne Jo Ese og Ragnhild Bang Nes diskuterer i den siste utgaven av Østfoldpodden. 

Klikk for stort bildeVIKTIG KUNNSKAP: Jo Ese og Ragnhild Bang Nes har forsket på østfoldingenes livskvalitet. Her er de i samtale med Pål Vikesland i Østfoldpodden. Siri Guldteig Larsen   

- Et hovedfunn er at folk i Østfold har det veldig bra. Det er ikke store forskjeller på tvers av kommunene når det gjelder hvor fornøyd man er. Og folk i Østfold er like fornøyd som folk i resten av landet. Men det er det er noen grupper som har det som har det vanskelig, sier seniorforsker Ragnhild Bang Nes ved Folkehelseinstituttet i den siste utgaven av Østfoldpodden.

Den hører du her

Nylig ble den største befolkningsundersøkelsen som noen gang er gjennomført i fylket offentliggjort. Hele 16 558 personer i Østfold har svart på undersøkelsen, som er sendt ut fra Østfoldhelsa og Østfold fylkeskommune. Dette er innbyggernes egen opplevelse av hvordan de har det. 

Les også: Slik har vi det i Østfold

Og hovedfunnet er altså at østfoldingene trives godt, til tross for at det finnes en del utfordringer, påpeker sosiolog Jo Ese ved Høgskolen i Østfold som også er gjest i podkasten.

- Vi er jo vant til å tenke på Østfold som et fylke som skårer ganske dårlig på en rekke indikatorer som gjelder folkehelse. Men så ser vi også nå at bildet er noe mer nyansert. Vi har en del å jobbe med i Østfold, men folk har det bra her, sier Ese i podkasten.

Episoden ledes av kommunikasjonsrådgiver Pål Vikesland i Østfold fylkeskommune.

Du hører episoden her: