Østfoldpodden: Bli med når Marte og Mathilde tar valget

Til høsten skal Marte Beck (19) og Mathilde Tehrani (19) stemme for første gang. I en helt ny podkast-serie følger vi deres vei til valglokalet.

VANSKELIG VALG: Mathilde Tehrani og Marte Beck har en del å tenke på fram mot høstens valg.  - Klikk for stort bildeVANSKELIG VALG: Mathilde Tehrani og Marte Beck har en del å tenke på fram mot høstens valg. Miriam Magnussen

– Jeg føler at dette med politikk og valg er noe jeg absolutt ikke har kontroll på. Samtidig har jeg lyst til å få oversikt. Slik tror jeg mange unge tenker. Derfor fikk jeg ideen til denne podkasten. Jeg vil vise «de voksne» at vi er mange unge som bryr oss, og vil finne ut mer, sier Marte Beck.

Til daglig er 19-åringen fra Fredrikstad lærling i Østfold fylkeskommune. Her er hun utplassert fra medieproduksjonslinja ved Glemmen videregående skole.

Årets kommunestyre og fylkestingsvalg skjer 9. september. Marte Beck skal jobbe med den tre episoder lange podkast-serien nesten helt fram til valgdagen. 

Første episode er nå klar. Her følger vi Marte i samtale med venninnen Mathilde Tehrani som også er førstegangsvelger.

– Jeg er glad for at Marte ville ha meg med på prosjektet. Jeg lærer mye om hvordan valg egentlig foregår, sier Tehrani.

Praten mellom de to venninnene fører Marte videre til Oslo. Her møter hun statsviter og «valgveteran» Bernt Aardal.

Hvordan den praten går kan du høre i den første episoden av «Førstegangsvelgerne»: