Østfold fylkeskommune og Klima Østfold inngår samarbeid med Kirkens Bymisjon Pedalen

Slik så det ut da ansatte ved Østfold fylkeskommune testet ut forskjellige elsykler før innkjøpet ble gjennomført. - Klikk for stort bildeSlik så det ut da ansatte ved Østfold fylkeskommune testet ut forskjellige elsykler før innkjøpet ble gjennomført.

Sykling er positivt for folkehelsa, klima og miljø, og både fylkeskommunen og kommunene i Østfold har derfor lenge hatt en bred satsing på dette området.

I juni inngikk en rekke av Klima Østfold-kommunene en innkjøpsavtale med Stian Sport om nesten 200 solide elektriske Merida-sykler som kan brukes i virksomhetene, eller lånes ut på bibliotekene. Hvaler bibliotek er det første biblioteket i fylket som er klare til å låne ut elsykler, og overrekkelsen av de to første biblioteksyklene vil skje på Hvaler i morgen, på kommunens «Grønn Dag». Se programmet for «Grønn Dag» her.

– Vi er veldig glade for å kunne delta inn i dette prosjektet som fremmer fossilfri transport, og samtidig fremmer sykler og elsykler, sier Lasse Bråthe hos Pedalen. - Klikk for stort bilde– Vi er veldig glade for å kunne delta inn i dette prosjektet som fremmer fossilfri transport, og samtidig fremmer sykler og elsykler, sier Lasse Bråthe hos Pedalen.

God informasjon og vedlikehold er viktig for å sikre at syklene blir brukt, og fylkeskommunen har derfor inngått avtale med Kirkens Bymisjon Pedalen om service og vedlikehold. 

Fylkesordfører Ole Haabeth mener det er viktig at det offentlige støtter opp om arbeidet som gjøres i de ideelle organisasjonene:

– Oppfølging i trygge omgivelser kan bidra til at flere kommer ut igjen i arbeidslivet, og hva er da bedre enn å samtidig bidra til at flere kan bruke sykkel i fylket vårt? For å feire det nye samarbeidet vil det rullende sykkelverkstedet være tilstede på Hvaler i morgen, og gjennomføre gratis sykkelsjekk for alle og enhver. Jeg håper befolkningen på Hvaler vil benytte anledningen til å få sett over sine sykler, slik at de trygt og sikkert kan bidra til bedre miljø og bedre folkehelse i Østfold.

Med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB har Pedalen investert i et rullende sykkelverksted, som både kan følge opp de offentlig eide syklene, og utføre enkle reparasjoner for bedrifter og andre.

Fylkesordfører Ole Haabeth er positiv til den nye avtalen. - Klikk for stort bildeFylkesordfører Ole Haabeth er positiv til den nye avtalen.