Mindre byråkrati for å godkjenne lærekontrakter

Tirsdag ble den første lærekontrakten i landet signert digitalt, og det i Østfold. Dermed kan arbeidet med kontrakter for lærlinger og lærekandidater gjøres både raskere og mindre byråkratisk.

Christopher Jensen, Skjærhalden Marina AS, Heidi Wang Erlandsen, Østfold fylkeskommune og Bård Ileby, Opplæringskontoret Bilfag Østfold er de første i Norge til å teste ut digital signering av lærekontrakter - Klikk for stort bildeChristopher Jensen, Skjærhalden Marina AS, Heidi Wang Erlandsen, Østfold fylkeskommune og Bård Ileby, Opplæringskontoret Bilfag Østfold er de første i Norge til å teste ut digital signering av lærekontrakter

- Hvert år signeres over 1100 lære- og opplæringskontrakter i Østfold. Til nå har disse blitt sendt ut i posten på rundgang til flere ulike instanser. Noe som fort tar et par uker. Nå kan i teorien kontraktene underskrives av alle parter på 10 minutter. Det vil gjøre saksbehandlingen raskere, sikrere, billigere og ikke minst mer effektiv for alle parter, sier seksjonssjef Heidi Wang Erlandsen i fylkeskommunens Opplæringsavdeling.

- Dette var overraskende enkelt, var kommentaren fra Bård Ileby, Opplæringskontoret Bilfag Østfold etter signeringen.

Østfold pilotfylke

Østfold og Telemark er de to pilotfylkene i landet, som tester ut en løsning der kontraktene signeres digitalt i stedet for på papir som i dag.

Løsningen skal på sikt brukes av alle fylkene, og er et samarbeid mellom Vigo IKS (som eies av alle landets fylker), IST og Direktoratet for forvaltning og ikt.

- I Østfold fylkeskommune er vi opptatt av å finne gode digitale løsninger, som kan effektivisere og forbedre arbeidet vårt.  Denne løsningen er et godt eksempel på dette og et skritt videre på veien for å bli en «smart» fylkeskommune, avslutter Wang Erlandsen