- Mange ser på tilbud som Flexx

– Ruter har fulgt Østfold fylkeskommunes Flexx-tilbud nøye. Dere har fått til det vi nå prøver i Oslo!
flexxbuss - Klikk for stort bilde Studio CB

Denne uventede, men særs positive kraftsalven, kommer fra «storebror i nord», Ruter, og selskapets leder for mobilitetstjenester, Claes Kanold. Han var fredag på Bypakke Nedre Glommas og Fredrikstad Næringsforenings samferdselskonferanser, der han serverte denne lokale gavepakken.

Kanold jobber med de innforståtte kaller DRT (Demand-responsive transport), altså at man tilbyr kollektive løsninger som ikke er i fast rute, men som styres og dimensjoneres etter behov. Akkurat som Østfold fylkeskommunes og Østfold kollektivtrafikks Flexx-tilbud, en minibuss som kjører deg og andre fra dør til dør etter bestillingsprinsippet.

Du kan ikke bestemme deg i siste liten, men om du planlegger litt, hentes du der du bor og fraktes dit du skal, selv om det ikke er noen bussrute der du bor.

– Ledende i Norge

– Über og konkurrentene snakker om akkurat det samme som dere har gjennomført i Østfold. Deres tilbud er en-til-en, men de snakker også om at det må være mulig å få med flere på transporten (Über pool). Det er det Flexx handler om, og vi kaster blikkene mot Østfold når vi nå ser på tilsvarende løsninger. Løsninger  som Flexx er framtiden, og et argument for å redusere den private bruken av bilen, sier Kanold.

rutermoe - Klikk for stort bilde

– Hyggelig!

Leder av samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune, Olav Moe, er ikke sen om å glede seg over laurbærene som plutselig kommer dalende.

– Flexx er en bevisst satsing, og det er hyggelig at vi blir lagt merke til. Jeg har sagt det hele tiden, jeg: Flexx er et tilbud som nesten er for godt til å være sant!