Liv & røre i Kongstenhallen

Den årlige yrkes- og utdanningsmessa i Kongstenhallen i Fredrikstad er ensbetydende med busslaster av ungdom med det samme tusen-kronersspørsmålet: Hva skal jeg bli?
Masse folk i Kongstenhallen allerede fra morgenen av: Det er yrkes- og utdanningsmesse - Klikk for stort bildeMasse folk i Kongstenhallen allerede fra morgenen av: Det er yrkes- og utdanningsmesse Marte Beck

Ikke alle blir like kloke etter en slik messe. For var man usikker før man kom, er det fort gjort å bli forvirret av alle studietilbudene som strømmer mot en, formidlet av elever/ skoleansatte som mener at akkurat de har det mest interessante tilbudet. Spe på med litt godteri, kulepenner og konkurranser med fine premier, så er det totalt.

Passer dette for meg? - Klikk for stort bildePasser dette for meg?

Men så er det også mange som allerede har bestemt seg, og det må jo føles befriende (med mindre man begynner å tvile mens man er på messa).

Nytt av året er at den fylkeskommunale yrkes- og utdanningsmessa arrangeres til samme tid og på samme sted som NAVs jobbmesse. Det er ikke tilfeldig.

– Dette skal være en utdanningsmesse for alle, og mange av dem som søker jobb gjennom NAV trenger ofte etterutdanning for å får flere muligheter, sier messeansvarlig i Østfold fylkeskommune, Magne Hagen.

I løpet av de to dagene messa varer forventes det besøk av 4000 ungdomsskole-elever som står foran sine veivalg, 3000 videregående-elever og rundt 2000 NAV-søkere. I tillegg kommer utstillere, foresatte av elever og generelt interesserte. Med andre ord: Ganske folksomt.

Under kan du få noen inntrykk fra messa:

 

 

 

(Foto/ redigering: Marte Beck)