Jubler for Østfoldprisen 2019

Østfoldingene har valgt. Ingrid Bjørnov er vinner av Østfoldprisen 2019. 

Klikk for stort bildeLYKKELIG: Slik ser en Ingrid Bjørnov ut når hun har fått beskjed om at hun har vunnet Østfoldprisen 2019. FOTO: Privat   

– Dette var utrolig hyggelig. Jeg er rett og slett forbløffet. Og fryktelig glad, ler Ingrid Bjørnov.

Siden 2007 har hun og ektemannen bodd på et småbruk på Tomter i Indre Østfold. Og gjennom 12 år har den folkekjære artisten utviklet et sterkt kjærlighetsforhold til fylket. Det har kommet til uttrykk i alt fra sangtekster, via konsertvirksomhet og generell framsnakking av Østfold på både små og store scener i fylket. Det har blitt lagt merke til av både folk og fagjury. Og kjærligheten er gjensidig. For nå har østfoldingene stemt henne fram som vinner av Østfoldprisen 2019.

Les også: Ingrid og Østfold – en kjærlighetshistorie

– Jeg må si tusen takk til alle som stemte på meg. Dette var helt ellevilt, sier prisvinneren.

Lang karriere

Ingrid Bjørnov er altså opprinnelig fra Oslo. Hun ble først kjent for det norske publikum gjennom samarbeidet med Benedicte Adrian duoen Dollie i 1980.

Hun har vært komponist og kapellmester i utallige TV-produksjoner og har jobbet som soloartist siden tusenårsskiftet. Blant stikkordene er utsolgte soloshow, komipris og plateutgivelser.

Denne høsten er hun aktuell med showet Steinway to Heaven.

Og det er altså fra et småbruk i Hobøl de musikalske ideene klekkes ut.

Kjenner ydmykhet

De to andre finalistene var Svein Syversen som har forfattet flere bøker om Østfold-naturen og fjellene i fylket, og Vera Danielsen som i en årrekke lagt ned en stor innsats for homofiles rettigheter. 

– Når jeg ser den fantastiske innsatsen de to har gjort for Østfold-samfunnet, kjenner jeg på ydmykhet. Min innsats har jo bare vært å formidle trivsel, sier en takknemlig prisvinner.

Juryformann Siv Henriette Jacobsen mener årets prisvinner gjør Østfold stolt. 

– Det var tre verdige kandidater, og vi er fornøyd med folks engasjement når det gjelder å temme frem sin favoritt. Vi er glad for å ha fått en vinner som er stolt av Østfold og som vil gjøre Østfold stolt. Vi gleder oss til å følge Ingrid Bjørnov videre, sier hun. 

Østfoldprisen består av et diplom, et kunstobjekt og 100.000 kroner. 

Selve prisen deles ut 29. november på et avslutningsarrangement for Østfold fylkeskommune.