Hun skal få oss opp på sykkelsetet

Nå har også omverdenen oppdaget av Østfold har en egen sykkelkoordinator.
Hanne Brostrøm er sykkelkoordinator i Østfold - Klikk for stort bildeHanne Brostrøm er sykkelkoordinator i Østfold Faksimile: Dagsavisen Østfold/ Fredrikstad24

Dagsavisen Østfold har viet mye plass nylig til Hanne Brostrøm, som har vært ansatt som sykkelkoordinator i Østfold fylkeskommune siden forsommeren 2017. Sykkelkoordinatorens rolle er — som det ligger i stillingstittelen — å koordinere arbeidet med å få flere vekk fra bak rattet og over på sykkelsetet.

Hanne Brostrøm mener mange små tiltak kan bidra til å gjøre overgangen mest mulig smertefri.

– Kanskje særlig tiltak som gjør at folk får vedlikeholdt sykkelen sin. Det er ikke alle som nødvendigvis er gode på stramming av gir, justering av bremser eller andre ting som gjør sykkelopplevelsen god. Nå i november skal vi for eksempel ha en piggdekk-dag i Fredrikstad, hvor folk kan få reduserte priser og hjelp til å legge om slik at flere kan forlenge sykkelsesongen.Det er alle disse små tingene, kombinert med de store tunge prosessene ved bygging av vei, som sammen kan få folk til å sykle mer, sier hun til Dagsavisen.