Høringssvar: – Dårlig idé

Fylkestinget gjentok og forsterket sin hoderysting over det statlige forslaget om å overføre den regionale vannforvaltningen fra nettopp regionalt til statlig nivå. Feil tidspunkt og mot sin hensikt, er svaret fra Østfold på den statlige høringen.
VannregionGlomma - Klikk for stort bilde

Østfoldpolitikerne har tidligere reagert krasst på forslaget til endringen i vannforskriften som, hvis den kjøres gjennom, tar fra det regionale nivået muligheten til involvering og håndspåleggelse i vannforvaltningen. Det er ikke mange årene siden ansvaret ble overført fra fylkesmann til fylkeskommune, nettopp for å sikre folkevalgt forankring. Nå mener Østfold at den prosessen reverses.

– Hvis det er en gang vi skal heve Østfold-stemmen vår, så er det nå. Tidspunktet er feil, og det er et utrolig dårlig signal til fylkeskommunene, som har bedt om nye og større oppgaver i forbindelse med etableringen av nye og store regioner. Her gjør man ting stikk motsatt. Det er synd at regjeringen kommer med dette nå, og det sier vi høringsuttalelsen vår, sa Rune Fredriksen (Ap) etter at særlig Johan Edvard Grimstad hadde sablet det statlige forslaget nord og ned. Grimstad er leder av vannregionutvalget for Glomma - fra Røros og ut forbi Hvaler.

Les tidligere nyhetssak