Greåker har Østfolds beste elevråd

I konkurranse med 11 andre videregående skoler, var det Greåker videregående skole som stakk av med tittelen som Østfolds beste elevråd 2019. Det blir det jubel av.Klikk for stort bilde Fredrik Norland

Foran et hav av elever i kantina på Greåker videregående skole står rektor Kristin Danielsen og leder av opplæringskomiteen Elin Tvete. Tilskuerne jubler når Elin Tvete avslører at elevrådet på Greåker har vunnet konkurransen for Årets elevråd i Østfold. Premien er en sjekk på 10.000 kr. Det skal brukes på skolemiljøet innen skoleåret er omme. Elevrådsleder Maria da Silva blir hentet opp på scenen for å ta i mot blomster og sjekken.

Elevrådsleder Maria da Silva - Klikk for stort bildeElevrådsleder Maria da Silva

- Dette føles veldig, veldig bra. Dette er en flott premie, og jeg er veldig fornøyd med innsatsen til elevrådet i år. Vi skal bruke pengene på å gi elevene på Greåker en velfortent avslutning på skoleåret, smiler da Silva

 

Dette er andre året på råd det blir kåret Østfolds beste elevråd.  Personen bak det hele er elev,- lærling og mobbeombud Henrikke Bugdø-Aarseth.

 

- Elevråd for for lite oppmerksomhet rundt det som gjøres. Elevråd gjør mye for skolemiljøet og er samfunnsengasjerte, så jeg ønsket å skape litt anerkjennelse rundt arbeidet de gjør. Det har vært mange gode kandidater i år, men Greåker var den som utpekte seg som den beste, uttaler hun.

 

Ikke overrasket

 

Elevene på Greåker videregående skole er tydelig fornøyd med seieren, men ikke overrasket.

- Dette er veldig morsomt og velfortjent. Men jeg er ikke overrasket over at vårt elevråd vant. De har gjort en kjempebra jobb, sier Katarina Pejby (til høyre). Venninnene Rupia og Tania sier seg enig.

Fra venstre: Elevene Tania Fazei, Rupia Ndambara og Katarina Pejby.  - Klikk for stort bildeFra venstre: Elevene Tania Fazei, Rupia Ndambara og Katarina Pejby.

Miljøveileder Shem Feka er også fornøyd. Han har jobbet tett med elevrådet.

 

- Det er takket være innsatsen til elevrådet at vi har vunnet denne prisen. De har jobbet tett med styret og ledelsen her på skolen. De har jobbet hardt med å gjøre skolemiljøet best mulig, uttaler Feka.

 

Jobber for hele skolen - og litt til

 

Juryen, som bestod av lederen av elevorgansisasjonen i Østfold, Birk Arildssønn Blekken og lederen av ungdommens fylkesråd, Haakon Johann Slang-Sundsetvik skriver i sin begrunnelse:

 

Et elevråd skal jobbe for at elevenes stemme blir hørt og bidra til et godt skolemiljø. Her er det et elevråd som virkelig har tatt dette på alvor- de jobber for hele skolen og litt til!

 

Elevrådet på Greåker har et aktivt elevråd som møtes ofte og har tett kontakt med skoleledelsen- det gir resultater! De ser behov som elevene har, fronter deres stemme i møter med skoleledelsen og iverksetter gode tiltak.

Elevrådet har hatt fokus på både miljø og godt skolemiljø, og har jobbet systematisk med gode tiltak. Dette skoleåret har de blant annet gjennomført følgende tiltak:

 

-    Innført en panteordning der de samler inn flasker på skolen

-    Samarbeidet med elevrådet på Frederik ll om å jobbe for bedre busstilbud opp mot Østfold kollektivtrafikk

-    Markert Halloween, og hatt juleavslutning og julepynktkonkurranse

-    Bidratt i arrangeringen av Apertus-dagen: en markering av ungdom og psykisk helse. Her har de samarbeidet med skoleledelsen, og arrangementet har krevd mye tid og ressurser fra elevrådet; med stor gevinst!

-    Elevrådet har innført «Det sosiale hjørnet» der alle elever kan komme innom i løpet av midttimen og spille spill eller slå av en prat.

 

Juryen mener at dette er et elevråd som gjør en særdeles god innsats for elevdemokratiet og miljøet på skolen, og det er en verdig vinner vi har i årets elevråd!