Grace og Henrik ble historiske - får støtte av fylkeskommunen i jakten på OL-suksess

Bryter Grace Bullen fra Fredrikstad og skytter Henrik Larsen fra Mysen er blant verdens beste i sin idrett. Nå får de 100.000 kroner hver i støtte fra Østfold fylkeskommune.

Klikk for stort bildeHEDRES: Bryter Grace Bullen (t.v.) og skytter Henrik Larsen (t.h.) får støtte fra Østfold fylkeskommune. Her får de rosende ord av fylkespolitikerne Andreas Lervik ( fra Arbeiderpartiet i grått) og Frps Ole Johan Lakselv (Frp). Østfold fylkeskommune

5. juni ble de to toppidrettsutøverne historiske, da de ble de første som får støtte gjennom en helt ny støtteordning i Østfold fylkeskommune. 

Her kan enkeltutøvere som er blant verdens beste i sin idrett søke støtte.

Tildelingen fant sted under næring og kulturkomiteens møte på Litteraturhuset i Fredrikstad. 

Bullen: - Vil kunne gi bedre prestasjoner

Bullen og Larsen får begge 100.000 kroner fra Østfold fylkeskommune.

Og det var glade prisvinnere som tok i mot hyllest, pengestøtte, blomster og applaus under offentliggjøringen.

Klikk for stort bildeØSTFOLD-AMBASSADØR: Grace Bullen.

-Dette er utrolig hyggelig, og betyr veldig mye. Det gjør hverdagen lettere, og vil kunne gi bedre prestasjoner. Jeg kan for eksempel ha med meg flere folk i støtteapparatet, sier Bullen.

22-åringen fra Borge har de siste årene markert seg som en av verdens aller beste brytere. Hun har tatt gull i en rekke internasjonale mesterskap, blant annet ungdoms-OL, EM og senest høsten 2018 da det ble gull i ungdoms-VM i Romania.

Nå trener hun hardt med et mål i sikte: OL i Tokyo i 2020.

Larsen: - Hjelper veldig i hverdagen

OL om et år er også det store målet for 20 år gamle Henrik Larsen fra Mysen. Han regnes som en av landets fremste og mest talentfulle skyttere med en stor internasjonal framtid. I november skjøt han Norge til 4. plass i VM i Sør-Korea, noe som også sikret norsk OL-plass i Tokyo i 2020. Han kan også skilte med en rekke imponerende plasseringer i verdenscupen. Han representerer Krapfoss skytterlag fra Moss.

Klikk for stort bildeØSTFOLD-AMBASSADØR: Henrik Larsen.

- Man blir ikke rik av å drive med skyting, så dette hjelper veldig i hverdagen.I skyting er det mentale veldig viktig, da hjelper det veldig å ikke måtte tenke på for eksempel økonomi, sier Larsen

- Utmerkede ambassadører for Østfold

Leder Andreas Lervik i næring og kulturkomiteen er stolt over at Østfold kan skilte med utøvere Bullen og Larsen som setter fylket på verdenskartet.

- Jeg er stolt over at vi i fylket har så talentfulle utøvere som representerer Østfold på en fantastisk måte. Dette er utøvere som er markante internasjonale størrelser i sin idrett, sier Lervik.

Det er retningslinjene i tilskuddsordningen «Større arrangement som profilerer Østfold» som nå har blitt justert, og som dermed også åpner for at enkeltutøvere som profilerer Østfold gjennom å være blant verdens aller beste i sin idrett, kan søke om støtte.

Som faglig instans har næring og kulturkomiteen benyttet Olympiatoppen Øst.

Totalt kom det inn 14 søknader. 

Les også: Vil sponse idrettsutøvere som er blant verdens beste