Glade prisvinnere

- På vegne av Tempo Moss IF og alle frivillige: Tusen takk for Østfoldprisen. Dette inspirerer, sa daglig leder Odd Rune Karlsen da han mottok prisen under fylkestinget torsdag.

Tempo Moss IF er med sine 1.250 medlemmer landets største fotball- og idrettsforening for funksjonshemmede, og fikk Østfoldprisen 2011 for sin frivillige innsats for å spre idrettsglede for Østfoldinger med spesielle behov. Prisen er på 100.000 kroner, medfølgende et diplom og en skulptur av kunstneren Ari Ketting. Prisen ble delt ut av fylkesordfører Ole Haabeth.
- Stort hjerte, stort mangfold og ekte idrettsglede var tema på fotballforbundets årlige gigant-turnering for funksjonshemmede. Vi synes dette temaet oppsummerer årets Østfoldpris-vinner på en flott og presis måte, sa han før han overrakte prisen til daglig leder Odd Rune Karlsen i Tempo Moss IF.

- En ære

- Bare det å bli nominert er en ære. Å motta prisen inspirerer oss til å drive videre. Hvis jeg skal si noen ord om hvordan vi jobber: Når vi drar 60 stykker på tur, med alle mulige funksjonshemminger, lærer vi opp de best fungerende til å ta vare på dem med lavest ferdigheter. De best fungerende får et ansvar de trives med og vokser på, mens de med lavest ferdigheter føler trygghet ved å få gå sammen med noen de ser opp til. Tempo Moss er blitt en eneste stor familie. Det var en gutt som var på trening en onsdag. Han snudde seg mot faren og sa "jeg håper det er onsdag hele uka!". Og så vil jeg si en ting: Undervurder aldri en funksjonshemmet. En funksjonshemmet klarer alt, bare ting blir lagt til rette, sa Karlsen i sin takketale.

Kongene på haugen

Underholdningen var det bandet Torgeir og kjendisene som sto for. De har et tett smarbeid med Tempo Moss IF, og har blant annet gitt ut plate med dem. Og hva var vel mer naturlig enn at de spilte både "Tempo-sangen" og "Kongene på haugen"?
- Da vi begynte samarbeidet, så vi det store engasjementet da har. Vi spiller på klubbkvelder for dem - og de stiller opp for oss. Da vi manglet vakter under et arrangement, ringte jeg Odd Rune og spurte om hjelp. To minutter senere hadde vi 20 vakter, fortalte frontfigur Torgeir Hansen