Glade prisvinnere fra Spydeberg

- Begynn i det små og vær positiv og glad, det gir mye, er den enkle oppskriften fra Spydeberg Rock festival. Onsdag mottok de Østfoldprisen for den.

I motsetning til tidligere år, der en jury har hatt den endelige avgjørelsen, er det i år folket som har avgjort hvem som skulle få Østfoldprisen ut fra en finalistliste på sju personer/ grupper. Og med et overveldende flertall av stemmene var det ildsjelene bak Spydeberg Rock Festival som stakk med heder, ære og en sjekk på 100.000 kroner.
 

Med "Spydeberg Rock" har tre unge menn etablert en festival tuftet på reinspikka glede, overskudd og frivillighet.

- Det skal være musikk, det skal være samspill og det skal være felles opplevelser. Helst alle tre, men iallfall en av dem. Det er rettesnoren til Kenneth Hansen, Eddy Lyshaug og Børre Olsen, som siden 2012 har laget festival fra bunnen av i Spydeberg - og fått med seg hele bygda og store deler av rest-Østfold på det.

- Vi startet festivalen rett og slett fordi det er gøy. Det er viktig å ha det gøy, og ikke ta alt så forbasket alvorlig. Spydeberg Rock festival er noe vi driver ved siden av våre faste jobber. Vi har bygget dette stein for stein, det er tross alt et overskuddsforetagende, og føler at vi har en fornuftig skala på det hele. Da går det greit, sa de før det ble klart at de hadde vunnet.
Det er et nesten altruistisk øyeblikk, og sikkert hyggelig for bygda å høre, når de tre uttaler at festivalen er noe de lager for å gi Spydeberg noe tilbake for en fin og trygg oppvekst. De vil lage bra dager for andre, selv det koster litt slit og alvor innimellom.

Onsdag var tiden kommet for at ikke bare Spydeberg, men også initiativtakerne, fikk litt tilbake for dugnadsarbeidet.

- Dette er en stor dag for oss, og en skikkelig klapp på skulderen, sa Eddy Lyshaug, Kenneth Hansen og Børre Olsen da de mottok prisen fra fylkesordfører Ole Haabeth.