Glad for Østfoldprisen

- Veldig morsomt å få en pris fra sine egne, sa Henning Kvitnes da han onsdag kvitterte for Østfoldprisen.

- Dette er et av årets absolutte høydepunkter, sa fylkesordfører Ole Haabeth da han annonserte for fylkestinget at det var tid for utdeling av Østfoldprisen. Bakerst i salen satt prisvinner Henning Kvitnes sammen med datteren Sanne Karoline, vel vitende om at han snart skulle motta en sjekk på 100.000 kroner, et glass-"trofé" signert Abel Sawe og et diplom med vakre ord.

Men før det skulle juryleder Siv Jacobsen redegjøre for valget av årets vinner.

- Henning Kvitnes er en av de virkelig stor i norsk musikkliv, og han har beina godt plantet i Østfold. Han er en norskspråklig artist  med tydelig Østfold-bunn - en flott ambassadør for fylket, sa hun før Haabeth overrakte en pris han omtalte som "ærlig fortjent".

- Østfold er en eneste stor hjemby, og alle som bor her er like jordnære som jeg er påstått å være. Dere er egentlig fra Tistedalen alle sammen! sa han og takket både familien og hele Østfold i samme slengen.

Deretter var det bespisning og underholdning. Prisvinneren ble synlig overrasket da det viste seg at det var hans egen datter som skulle stå for underholdningen sammen med musikerkollega Omar Østli. Og nok en overraskelse kom da datteren vinket ham opp for å synge duett med henne - hans egen låt "Sommarnatt i Bohuslän". Noe de begge gjorde med bravur.

- Tenkte meg det, måtte synge for maten, humret han etterpå.

- Veldig morsomt å få en pris fra sine egne, sa Henning Kvitnes da han onsdag kvitterte for Østfoldprisen.