Fylkestinget: Pengedryss på siste dag

Både Skjærgårdstjenestens nye båt, servicebygg på Storesand, flerbrukshaller i Trøgstad og Mysen samt flere kulturhus var blant dem som fikk støtte da fylkestinget fordelte midler torsdag. I tillegg kom fordeling av spillemidler på dette siste ordinære fylkestingsmøtet i Østfold.

Scener fra et fylkesting - det siste møtet - Klikk for stort bildeScener fra et fylkesting - det siste møtet Hallvard Mørk Tvete

 

Siden dette var siste fylkestingsmøte før både valg og Viken, var det en omfattende saksliste fylkestinget hadde fått på bordet - og med det siste mulighet til å gjøre økonomiske disposisjoner. Endel av dem vil nok vekke mye glede rundt om i fylket, enkelte andre ikke.

For å ta de siste først: Etter at Moss kommune sa nei til ny sykkel- og gangbru over kanalen, ble de debatt om hvordan disse pengene nå skulle disponeres. – Dette var et godt prosjekt som Moss sa nei til, samtidig som trafikkproblemene i Moss er store, sa Gretha Kant (H). Hun ønsket at midlene skulle brukes i år til bedre framkommelighet for kollektivtrafikken i Moss, men ble sammen med resten av Høyre og Frp og Venstre nedstemt. Et forslag fra May Hansen om å bruke ubrukte midler til skolehelsetjenesten (som kommunene ikke har benyttet seg av) til å gi driftsstøtte til Studium Actoris, ble til gjengjeld vedtatt mot de samme stemmene. Monica Gåsvatn (H) ønsket at de samme midlene skulle gå til å lokke kommunene ytterligere, men ble nedstemt.

Idrettsglede

Mindre dissens ble det imidlertid når det gjaldt tildeling av penger til idrettsanlegg: Her kan prosjektene med flerbrukshaller i Mysen (tennis) og Båstad (skøyter) smile bredt over positive vedtak, det samme kan Østfoldhallen og kommunene Sarpsborg og Fredrikstad, med idrettshaller på både Greåker og Fredrikstad.

Smile kan man også gjøre på Hvaler, der Skjærgårdstjenesten kan notere seg for en million kroner til ny båt, og friluftshuset på Storesand 500.000.

I tillegg bevilget fylkestinget 930.000 til et prosjekt for digital formidling av Gjellestadfunnet

Videre ble det fordelt spillemidler fra Norsk tipping, totalt 75 millioner til idrettsanlegg og nærmiljøanlegg - se egen liste