Først i Norge

Fagskolen i Østfold er tildelt akkreditering for fagområde helse av Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT). Med dette er de den første fylkeskommunale fagskolen i Norge som oppfyller kvalitetskravene for å bli tildelt denne godkjenningen.
Klikk for stort bildeKetil Solbrekke, Josefine Daniels og Gry Ulvedalen er glade for godkjenningen Fagskolen i Østfold
 

– Det er med stor glede vi mottok melding om at styret i NOKUT tildeler Fagskolen i Østfold akkreditering for fagområdet helse, sier rektor Ketil Solbakke. Dette har vært en langvarig prosess som vi har jobbet med i over to år. For oss som tilbyder av høyere yrkesfaglige utdanninger betyr dette at vi nå kan utvikle og godkjenne våre egne utdanninger langt raskere enn tidligere. Dette gir oss muligheten til å kunne tilby utdanninger med det faglige innholdet yrkessektoren etterspør til en hver tid. Med økende krav og behov for endringer av kompetansen til ansatte i helsevesenet vil dette styrke vår posisjon som fagskole, legger Solbakke til.

Utdanningsleder for helse- og oppvekstfag, Gry Ulvedalen kommenterer at dette har vært en lang og krevende prosess hvor studenter, ansatte og yrkessektorene har også vært involvert.

– Uten et godt samarbeid med helsesektorene i Østfold hadde vi ikke fått dette til.

Kvalitet- og HMS-leder Josefine Daniels legger til at det har vært en utfordrende prosess, ikke minst fordi lover og regler har endret seg i perioden arbeidet med akkrediteringen har pågått. Dette har medført et betydelig arbeid og kvalitetsløft med fagskolens styringssystem. Lovendringen som kom 1. juli var spesielt gledelig, siden den nå gir fagskolestudentene studiepoeng på lik linje med studenter ved universiteter og høgskoler.

Fagskolen i Østfold samarbeider i disse dager sammen med Sykehuset Østfold om to nye spesialutdanninger for helsefagarbeidere. De er også i dialog med kommunal sektor om flere spennende utdanninger i tiden fremover. I dag tilbyr Fagskolen i Østfold syv spesialutdanninger innenfor helsefag.

Ved skolestart 2018 har Fagskolen i Østfold over 500 studenter og 40 ansatte. Vi ligger midt i sentrum, på Værsteområdet på Kråkerøy i Fredrikstad, og tilbyr 17 NOKUT godkjente høyere yrkesfaglige utdanninger for fagarbeidere innenfor helse, oppvekt og tekniske fag.