Fikk Østfoldprisen 2011

Østfold fylkeskommunes hederspris - Østfoldprisen - er tildelt fotballklubben Tempo Moss IF.

-  Juryen ønsket i år å legge vekt på det sosiale aspektet, og i den sammenheng var Tempo Moss IF en svært god kandidat. Fra den spede begynnelsen i 1994 og til i dag har Tempo blitt Norges aller største idrettslag for funksjonshemmede. I dag teller idrettslaget mer enn 60 spillere og 1200 medlemmer og støttemedlemmer fra hele Østfold. Takket være utrettelig stå på-vilje blant ledere, spiller og støttespillere, kan Tempo Moss I.F i dag tilby et stort spekter av fotball- og fritidsaktiviteter til barn, unge og voksne fra hele fylket, sier leder av juryen for Østfoldprisen, fylkesvaraordfører Per Inge Bjerknes. Vinneren ble offentliggjort under fylkesutvalgets møte i dag.

Prisen vil bli delt ut under fylkestingets møte 8. desember.

- En seier

- Dette er ikke bare en seier for Tempo Moss, men for alle funksjonshemmede i hele Østfold! Jeg trodde ikke vi skulle få Østfoldprisen, men syntes det var hyggelig bare å bli nominert. Pengene vil bli øremerket deltakelse på landsturneringen i Kristiansand i september, sier den lykkelige daglige lederen av Tempo Moss IF, Odd Rune Karlsen.

Østfoldprisen deles i 2011 ut for åttende gang. I år kom det inn 48 forslag til vinnere av prisen, fordelt på 29 kandidater. Forslagene fra Østfolds innbyggere har hatt stort spenn, både i geografi og kategori. Og på listen finner vi både ildsjeler, hverdagshelter, skuespillere, forfattere og andre kjentfolk som har satt Østfold positivt på kartet eller gjort en spesiell innsats for fylket og innbyggerne.

Juryens begrunnelse for tildelingen av Østfoldprisen 2011:
Juryen har i år valgt å legge mest vekt på det ideelle og sosiale aspektet ved tildelingen av fylkeskommunens hederspris. I dette ligger at juryen har valgt en kandidat som gjennom lang tid har gjort en fortjenestefull og imponerende frivillig innsats for østfoldinger med spesielle behov.

I jurybegrunnelsen heter det videre at:
"Årets prisvinner har på en imponerende måte tatt på alvor Norges Fotballforbunds mål om at mennesker med funksjonshemming skal få mulighet til å være fysisk aktive, utvikle ferdigheter både fotballmessig og sosialt, samt få en identitet og tilhørighet i et sosialt miljø i en klubb. Tempo IF har til fulle klart å skape en trygg og inkluderende ramme om positive og utviklende aktiviteter som løfter medlemmenes selvtillit og sosiale involvering. Klubben har også bidratt betydelig til å integrere handikapede i Mossesamfunnet og fylket for øvrig.

Årets prisvinner har et stort hjerte også for andre og gir tilbake til nærmiljøet de er en del av. Vennskapskampen mellom Tempo Moss I.F og BUL Oslo, som vi kunne bivåne på Tangerudbakken i fjor, innbrakte blant annet en flott pengegave til barneavdelingen ved Sykehuset Østfold. De har for øvrig også solgt sitt eget - etter sigende - svært gode Tempobrød.

Tempo Moss I.F. er hjembyens glade maskoter, noe som vises tydelig gjennom den støtten og oppmuntringen de får fra hele Mosseregionen".

Dette er Østfoldprisen

Østfoldprisen kan gå til enkeltpersoner, organisasjoner, grupper eller lag som bor i eller er fra Østfold, eller på annen måte har tilknytning til Østfold. Prisen skal være en påskjønnelse for innsats og/eller tjene som inspirasjon til videre engasjement.

Prisen kan tildeles den eller de som har gjort eller gjør en fortjenestefull og samfunnsnytting innsats for Østfoldsamfunnet. Prisen deles normalt ut én gang i året og er på kr 100.000, et diplom og et kunstobjekt som utformes spesielt til denne prisen av en Østfold-kunstner.

Prisen kunngjøres i september hvert år, og alle kan komme med forslag senest 15. oktober. En jury bestående av gruppelederne i fylkestinget avgjør hvem som tildeles prisen. Vinneren kunngjøres i Fylkesutvalgets novembermøte mens utdelingen av Østfoldprisen foretas av fylkesordføreren i Østfold fylkestings siste samling i året.

I fjor var det fredsmekler og bistandsarbeider Petter Skauen, som fikk prisen. Tidligere vinnere av fylkeskommunens hederspris er initiativtakerne til "Allsang på grensen" - Per Olav Andersen og Ole Evenrød, skiverdensmester Ola Vigen Hattestad, avdøde Hans Jørgen Olsen - "Stemmen fra Østfold", Mysen Røde Kors og Momarkedet, Østfolds revy- og teaterdronning, Vivi Haug og rallykjører Petter Solberg.