Felles løft for toppidretten i Østfold

Torsdag signerte Østfold fylkeskommune, Idrettsforbundet og Olympiatoppen Øst en avtale om opprettelse av et olympiatoppsenter i Østfold. Senteret skal ligge på Værste i Fredrikstad.
Løfter: Tore Øvrebø (Olympiatoppen), Linnea Gutubakken og Millie Bateman (elever ved St - Klikk for stort bildeLøfter: Tore Øvrebø (Olympiatoppen), Linnea Gutubakken og Millie Bateman (elever ved St Fredrik Norland

Signeringen ble foretatt av Andreas Lervik, leder av næringskomiteen i Østfold fylkeskommune, toppidrettssjef Tore Øvrebø fra Olympiatoppen og organisasjonssjef Toril Johansen fra Østfold Idrettskrets. Senteret blir det åttende i landet.

– Dette senteret vil gi mange muligheter for alt fra breddeidrett til spiss. Det vil gi et tilbud lokalt, med olympiatoppen som faglig ansvarlig. Med et slikt senter liggende lokalt, vil talentene kunne bli boende hjemme lenger. Jeg vil berømme Østfold for å ha fått til denne avtalen på så kort tid - her har det gått rimelig raskt, sier idrettspresident Tom Tvedt, som hadde blitt med til Toppidrett på St. Olav for å bli med på avtalesigneringen.

Andreas Lervik, Toril Johansen og Tore Øvrebø signerer avtalen om olympiatoppsenter i Østfold - Klikk for stort bildeAndreas Lervik, Toril Johansen og Tore Øvrebø signerer avtalen om olympiatoppsenter i Østfold Fredrik Norland

Kortreist læring

Med et olympiatoppsenter i Fredrikstad vil veien til ekspertise og muligheter kun være noen snaue kilometer unna, både for toppidrettselever og lag/ foreninger. Stort mer kortreist blir det ikke.

– 95 prosent av elevene fullfører utdanningsløpet. det sier litt om både miljøet og kompetansen her. I denne saken har idretten og Østfold fylkeskommune spilt på lag, og det nye toppidrettssenteret vil være med på å toppe det vi allerede gjør. Og det nytter: Vi har OL- og VM-vinnere i langrenn fra Østfold, det er kanskje ikke det man tenker på i hverdagen. Modellen der trener og utøver fungerer i kompaniskap, og der de tar med seg kompetansen inn i lag og foreninger, er en god modell, sa Andreas Lervik under avtalesigneringen torsdag.