Feiret med vafler og motivasjon

Askim videregående skole kan skryte av å ha "Årets elevråd i Østfold". Onsdag markerte de prisen, med vafler til alle og foredrag av Vegard Hjelmen om mobbing og hva det kan medføre.
askim1 - Klikk for stort bilde

Den tidligere eleven fra en skole på Gol fortalte åpenhjertig, lavmælt og beskrivende om den dagen han hadde bestemt seg for å ta sitt eget liv i en foss bak skolen. Etter år med mobbing orket han ikke mer. At han ble sett og bønnfalt rett før han skulle hoppe, ble et vendepunkt. Nå reiser han rundt og forteller sin historie. At han onsdag var på Askim vgs, var etter ønske fra elevene selv. Skolen har tatt tak i det psykososiale miljøet, og budskapet fra Vegard var da også at man må se hverandre, tørre å spørre, og ta vare på hverandre.

askim2 - Klikk for stort bilde

– Jeg håper min historie kan være et bidrag til at elever ser hverandre og snakker sammen, og jobber mot mobbing. Jeg vet selv hva mobbing kan drive deg til. Men til syvende og sist er det deg selv og det du bestemmer deg for, som avgjør. Men det handler også om at man må se hvem som ikke har det bra, sier han.

En bedre skole

– Vi ville gjøre noe med det psykososiale miljøet. Etter den store kampanjen vi har hatt, føler jeg at vi er blitt mer sammensveiset, en bedre skole, rett og slett, sier nestleder i elevrådet, Sara Houge.

Så - hvordan virket foredraget på elevene?

– Det var en påminnelse om at vi må ta mobbing på alvor, tenke mer over hva vi sier til hverandre, og følge med litt ekstra. Det er jo ikke alltid at den som blir mobbet, sier fra, sier Benedikte Olsen, Johanne Underrud og Aurora Gjølsjø.

aksimelever3 - Klikk for stort bilde