Endring i ledelsen både på Halden og Kalnes

- Jeg gleder meg til å fortsette det gode arbeidet vi gjør på Halden videregående skole. Det sier Kristin Støten, som fra nyttår overtar som skolens rektor. Da overtar hun stafettpinnen etter mangeårig rektor Arild Rød. Samtidig slutter også Torstein Maugesten som rektor på Kalnes.

Kristin Støten og Arild Rød var begge på den siste samlingen for rektorer før jul - Klikk for stort bildeKristin Støten og Arild Rød var begge på den siste samlingen for rektorer før jul

Kristin Støten er godt kjent med halden-skolen, der hun har vært ansatt siden 1989. De siste årene som assisterende rektor. - Det blir ingen revolusjonerende endringer i kursen. Vi er en god skole og jeg ønsker å drive videre i den retningen vi allerede har. Det viktigste for meg er elevenes læring, at de når sine mål samtidig som de har det bra på skolen. Det skal vi få til ved å jobbe sammen for å bli bedre, sier Støten. 

Det er avtroppende rektor Arild Rød er fornøyd med. - Det tyder på at vi har gjort en god jobb, sier Rød, som har ledet skolen siden 2004. Før det var han rektor på Malakoff vg skole i Moss. Han mener det har skjedd mye endringer i skoleledelsen på de to tiårene. Den mest positive er mer oppmerksomhet på elevenes læring og mindre på administrasjon. - Det har vært en morsom reise, men har krevd både utholdenhet og nysgjerrighet, sier Arild Rød. Nå ser han fram til å gå over i pensjonistenes rekker. 

Endringer også på Kalnes

Det er ikke bare skolen i Halden som får endring i ledelsen fra nyttår. På Kalnes videregående skole slutter rektor Torstein Maugesten og assisterende rektor Hanne Lorentzen overtar roret fram til ny rektor er ansatt. Maugesten har vært rektor på Kalnes siden 1996. Fra januar av vil han jobbe med nye oppgaver på samfunsplanavdelingen på fylkeshuset. 

Rektorstillingen på Kalnes vgs lyses ut på nyåret.

Vi ønsker de nye skolelederne lykke til, og takker samtidig  Arild Rød og Torstein Maugesten for en flott innsats i Østfoldskolen gjennom mange år.

Assisterende rektor Hanne Lorentzen vil fungere som rektor på Kalnes fram til ny er ansatt - Klikk for stort bildeAssisterende rektor Hanne Lorentzen vil fungere som rektor på Kalnes fram til ny er ansatt Kristin H Josefsen