Disse er historiske

Dette bildet er historisk. Det viser det siste fylkestinget i Østfold fylkeskommune. 

Klikk for stort bildeDE SISTE: Første rad, fra venstre: Fylkesvaraordfører Siv Henriette Jacobsen (Ap), fylkesordfører Ole Haabeth (Ap), fylkesrådmann Anne Skau og Aase Furali (Ap). Andre rad, fra venstre: Elin Johanne Tvete (Sp), Monica Carmen Gåsvatn (H), Roar Lund (H), Simen Nord (H), Leif Willy Eriksen (Frp), Johan Edvard Grimstad (Sp), Terje Torsteinson (H), Anwar Poya (Ap) og Andreas Lervik (Ap). Tredje rad, fra venstre: Ole Johan Lakselv (Frp), Håvard Jensen (Frp), Gretha Kant (H), Alf Martin Ulven (H), Bjørn Ring Opjordsmoen (MDG), Britt H. Gulbrandsen (KrF), Wenche Olsen (Ap) og Caroline Andres (Ap) Bakerst fra venstre: Rune Fredriksen (Ap), Per Øistein Kivijärvi (Ap), Erik Skauen (MDG), Ole Hagen (Ap), Lars Pedersen Due (Ap), May Hansen (SV), Roar Høisveen (Ap), Amelia Aune (V), Tor Prøitz (H), Michael Torp (Frp), Olav Moe (KrF), Gunel Edfeldt (Ap), Terje Beck (H), Inger- Christin Torp (Ap) og Trygve Westgård (Ap). Hallvard Mørk Tvete

181 år og 2 dager etter at Smaalenenes amts formandskap møttes for første gang i Moss, fattet fylkestinget i Østfold sitt siste vedtak.

 "Fellesnemnda for Viken fylkeskommune - prosjektregnskap og revisjonsberetning for 2018" var tittelen på en av de aller siste sakene fylkestinget i Østfold fattet vedtak i. Illustrerende nok. For nå venter en ny tid. 1. januar 2020 blir Østfold, Akershus og Buskerud til Viken. 

Pressen kuppet møtet

Etter det sto interpellasjoner og spørsmål på sakskartet. Det handlet om kollektivtilbud, kontantfrie busser og om Østfold fylkeskommune skulle erklære klimakrise. Alle tema som påvirker østfoldingenes hverdagsliv. 

Midt i behandlingen av interpellasjonene banket det på døra.

Klikk for stort bildeSJELDENT SYN: NRK Østfolds reporter Werner Winlund "kuppet" fylkestingets siste møte. Til stor glede for de folkevalgte. Pål Vikesland

Inn kom NRK Østfolds reporter Werner Winlund med ballonger, mikrofon og diplomer. Innspurten i fylkestinget ble direktesendt radio til lytterne. 

Deretter fortsatte behandlingen av interpellasjonene. 

Og så klokka 16.25 klubbet fylkesordfører Ole Haabeth møtet. For siste gang. 

Fem ved fylkestingets slutt

Og ved den historiske dagens slutt  har vi stilt noen av de folkevalgte et enkelt spørsmål.

Hvordan har tiden som medlem av fylkestinget i Østfold vært?

Klikk for stort bildeMonica Carmen GåsvatnMonica Carmen Gåsvatn (Høyre)

– Det har vært en ære å få representere østfoldingene i fylkestinget. Jeg har fått tatt opp mange hjertesaker, og også fått gjennomslag for noen. Det har vært lærerikt, og fint å bli kjent med gode politikerkolleger og en dyktig administrasjon. Og ikke minst er jeg takknemlig for mange flotte møter med østfoldingene som vi er valgt inn på vegne av.

Anwar Poya (Arbeiderpartiet) Klikk for stort bildeAnwar Poya

– Det har vært kjempebra. Jeg har fått jobbet mye med skole og helse som som er tema som opptar meg. Jeg har blitt godt kjent med Østfold-samfunnet. Så ja, dette er en litt trist dag. 

 

Klikk for stort bildeOle Johan LakselvOle Johan Lakselv (Fremskrittspartiet)

– Det har vært en spennende tid. Selvfølgelig har det vært utfordrende å sitte i opposisjon. Men vi har blant annet bidratt til tverrpolitisk enighet om et historisk budsjett, til det beste for Østfold-innbyggere. Vi skal fortsatt jobbe til det beste for innbyggerne våre, også når vi skal inn i Viken.  

Klikk for stort bildeBritt GulbrandsenBritt Gulbrandsen (Kristelig Folkeparti)

– Det har vært en positiv og lærerik tid. Vi har hatt en god tone oss politikere imellom, selv om vi har vært uenige om saker. Og så har vi også klart å bli enige i mange viktige saker, blant annet det siste budsjettet. Jeg skal bli med videre og har også troen på at det blir bra i Viken. 

 

Klikk for stort bildeErik SkauenErik Skauen, Miljøpartiet De Grønne

– Det har vært en fantastisk og meningsfylt tid. Når man forstår handlingsrommet i politikken, og hvordan man konkret kan bidra til faktiske resultater, er det utrolig spennende og lærerikt.  

For meg som ikke har vært med i fylkespolitkken tidligere, har de siste fire årene vært en reise inn i det ukjente som jeg ikke ville vært foruten. 

 

 

 

Les også: