Christine Bårreng Hansen er Østfoldtalentet 2019

Den 23 år gamle klarinettisten Christine Bårreng Hansen fra Sarpsborg er Østfoldtalentet 2019.  

Klikk for stort bildeVINNER: Christine Bårreng Hansen. Foto: Marte Beck

– Dette er så flott! Jeg ble veldig glad og overrasket da jeg fikk beskjeden, sier Christine Bårreng Hansen.

Torsdag 17. januar fikk hun overrakt det synlige beviset på at hun er Østfoldtalentet 2019.
Det skjedde på Østfoldkonferansen på Quality Hotel Sarpsborg. 

Østfold fylkeskommune ønsker å støtte unge mennesker som har utmerket seg innenfor kunst og kultur med stipendet Østfoldtalentet på kr. 50.000,-.

Og i år er det altså 23-år gamle Bårreng Hansen som får denne gjeve utmerkelsen. Hun har nærmest har vokst opp i Sarpsborgs korpsmiljø, blant annet i Sandbakken skolekorps og Sarpsborg jente- og guttekorps. Hun er nå i ferd med å ta en mastergrad i utøvende klarinett ved Norges musikkhøgskole i Oslo.

Hylles av juryen

Ifølge fagjuryen er Christine en solid utøver, som utmerker seg med tekniske og musikalske ferdigheter på høyt nivå. 

– I tillegg til at hun har tilgang til og har virket i Østfold med eksempelvis solistoppdrag med DNBE, Østfold symfoniorkester og for kammerfest i Østfold (med Engegårdkvartetten), er det positivt at hun er en del av European Chamber Music Academy som gir henne et europeisk nettverk og spennende muligheter til koblinger i utlandet med tanke på videreutvikling, heter det videre i juryens begrunnelse.  

Klare mål

Hun har klare mål for hvordan hun ønsker å bruke prispengene.

– De skal brukes til fortsatt videreutvikling som musiker. Blant annet i form av kurs og instrumentkjøp, sier Bårreng Hansen

Tidligere vinnere av Østfold-talentet er teaterregissør- og skuespiller Patrik Stenseth, gitarist Magnus Berg og musiker Sanne Kvitnes.

Om stipendet Østfoldtalentet

  • Østfold fylkeskommune ønsker å støtte unge mennesker som har utmerket seg innenfor kunst og kultur med stipendet Østfoldtalentet på kr. 50.000,-.
  • Stipendet skal være en påskjønnelse for innsats og inspirasjon til videre engasjement.
  • Stipendet kan deles ut til enkeltpersoner, grupper eller lag i alderen 16-25 år, som bor i, er fra eller på annen måte har tilknytning til Østfold. Man kan søke selv eller bli nominert av andre.