Arbeidet med Olympiatoppen Øst skyter fart

Olympiatoppen Øst etableres med base i Fredrikstad i 2018. Erling Strand er nå ansatt i stillingen som avdelingsleder.
Erling Strand skal jobbe med å realisere Olympiatoppens senter i Fredrikstad - Klikk for stort bildeErling Strand skal jobbe med å realisere Olympiatoppens senter i Fredrikstad Østfold Idrettskrets

Strand kommer fra stillingen som rådgiver og fagkonsulent anlegg og aktivitet i Østfold Idrettskrets.

Han har mastergrad i idrettsfysioterapi ved Norges Idrettshøgskole og har tidligere bygget opp både Frisk Klinikken og Fredrikstad Idrettsmedisin. Erling Strand har fulgt toppidretten fra sin idrettsmedisinske rolle og har erfaring som fysioterapeut og medisinsk ansvarlig i Stjernen Hockey, Fredrikstad Ballklubb og ved Wang Toppidrett.

Han har også hatt en rolle i Norges Ishockeyforbund der han har vært fysioterapeut på aldersbestemte landslag og spillerutviklingsprosjektet «Isbjørnprosjektet». Erling Strand vil starte i stillingen i januar/februar 2018 etter nærmere avtale.

– Det er med glede vi ser at Olympiatoppens satsing på et regionalt senter i Østfold og Fredrikstad nå begynner å ta form. Jeg ser frem til et godt samarbeid med Olympiatoppen, sier Andreas Lervik, leder i Næring- og kulturkomiteen i Østfold fylkeskommune.

Politikerne i Østfold fylkeskommune, i Næring- og kulturkomiteen og i Fylkestinget, vedtok før sommeren å bevilge 900.000 kroner til Østfold Idrettskrets for driftsåret 2018. Det betyr at fylkeskommunen ser for seg å være en av de sentrale samarbeidspartnerne i det nye Olympiatoppen Øst, som etter planen skal ligge i Fredrikstad.

– Dette senteret realiseres fordi Østfold fylkeskommune har hatt en vilje til å få dette til sammen med idretten. Vi ser frem til et toppidrettssenter som ikke bare utvikler utøverne, men som utvikler utøver og trener sammen som et lag. Kompetansen de får i møte med Toppidrettsenteret skal spres rundt i klubbene og lagene i fylket. Dette vil på sikt utvikle østfoldidretten gjennom at klubbene og trenere blir styrket – og at det kommer mer kompetanse i alle ledd, sier Lervik.

Samarbeidspartnere bak prosjektet er fylkeskommunen, kommuner i Østfold, Høgskolen i Østfold og idretten øst for Oslofjorden.