Anbefaler flere å satse på lærlinger

Thomas Lund begynte som lærling i 2006. I dag er han avdelingsleder i samme bedrift. Og gir dagens unge de samme viktige sjansene han selv fikk. 

SATS PÅ LÆRLINGER: Lærling Håvard Bakke og tidligere lærling, nå avdelingsleder Thomas Lund har et klart budskap til Østfolds bedrifter. - Klikk for stort bildeSATS PÅ LÆRLINGER: Lærling Håvard Bakke og tidligere lærling, nå avdelingsleder Thomas Lund har et klart budskap til Østfolds bedrifter.

– Det å satse på lærlinger, er noe jeg anbefaler flere bedrifter å gjøre, sier leder for IT-konsulentavdelingen Thomas Lund i IT-leverandørselskapet Dustin Norge i Moss. 

28. november deltok Lund, og på et informasjonsjonsmøte på fylkeshuset for potensielle lærebedrifter innen dataelektronikerfaget, telekommunikasjonsfaget og IKT-servicefaget.  

Her var det samlet en rekke representanter fra blant andre bedrifter i næringslivet, opplæringskontorene, skolene og opplæringsavdelingen til Østfold fylkeskommune. 

Vinn-vinn-situasjon

Lund startet selv som lærling i bedriften i 2006, den gang det het Norsk Datasenter, og fikk oppleve verdien av å bli satset på som ung lærling. Da hadde han gått hjemme i to år. 

Siden har det ballet på seg. Og da han selv fikk lederansvar, var han klar på at han ville gjøre det han kunne for at bedriften fortsatt skulle gi ungdom sjansen til å få verdifull jobberfaring.

Det er en vinn-vinn-situasjon, mener Lund.

- Selv om vi ikke tenker så mye på det, er det deilig å vite at vi er med på å ta et viktig samfunnsansvar. Når vi ansetter en lærling gjør vi det som regel med tanke på fast ansettelse. Da vet vi nøyaktig hva vi får, sier han.  

I dag leder han en avdeling med 15-16 ansatte, hvor rundt 5-6 er, eller har vært, lærlinger i bedriften. 

– Har betydd veldig mye

En av dem en 20 år gamle Håvard Bakke. Han ble tatt opp fra Malakoff videregående skole i Moss. Han har nå gått halvannet år i lære som dataelektroniker i Dustin.

- For meg har det betydd utrolig mye. Nå får jeg jobbe med akkurat det jeg ønsker. Det er ikke alle som er så heldige, sier han, og er klar på at han gjerne fortsetter i Dustin når lærlingetiden er over.

Avdelingslederen hans lar det skinne igjennom at akkurat det er det gode muligheter for. 

– Håvard er utrolig dyktig, så han har egentlig ikke noe valg. Han må bli hos oss, smiler Thomas Lund. 

Viktig satsingsområde

Og i Østfold fylkeskommune er håpet at flere gjør som Dustin.

Til nå i år har 844 ungdommer fått læreplass. Det er en klar økning i forhold til 2016, da tilsvarende tall var 768.  Likevel, i prosent tilsvarer årets tall drøyt 73 prosent av antallet som er berettiget til å få læreplass. Det er med andre ord mye å hente. 

Å skaffe flere læreplasser er et viktig satsingsområde for fylkeskommunen.

Tatt flere grep

Informasjonsmøtet 28. november var et av en rekke små og store tiltak Østfold fylkeskommune er involvert i i løpet av året.

I vår ble Caverion vinner av den nyopprettede prisen "Årets lærebedrift". , som skal inspirerer flere til å ta inn lærlinger. 

I september ble Østfoldkontrakten lansert, i samarbeid med NHO og LO. Kontrakten skal brukes til å rekruttere flere lærebedrifter, samt øke antall lærlinger i bedrifter som allerede er godkjent lærebedrift gjennom en intensjonsavtale på den enkelte arbeidsplass.

Og i oktober lanserte fylkeskommunens læreplassjeger Elisabeth Strømme kampanjen hvor bedrifter godkjennes som lærebedrifter før 1. januar belønnes med 5000 kroner.

– Det kan ikke gjentas ofte nok hvor viktig det er å ta inn lærlinger, da tar bedriftene et stort samfunnsansvar. Vi er fornøyd med å ha tatt flere grep den siste tiden, men vi stopper ikke her. Dette er et svært langsiktig arbeid som vi håper hele Østfold-samfunnet blir med på, sier læreplassjeger Elisabeth Strømme.