400.000 til en god og mobbefri russefeiring for alle

For å sikre at russetiden skal være en god og inkluderende feiring for alle, vedtok opplæringskomiteen i dag å starte opp et eget prosjekt for Østfold-russen.

Russebukser - Klikk for stort bilde

Russefeiringen er ikke en feiring i regi av skolen, men har såpass innvirkning på skolehverdagen at det kan være nødvendig at skolene og skoleeier tar enkelte grep for å sikre at feiringen er positiv, god og mobbefri for alle. Tilbakemeldinger viser at det er ungdommer som opplever å bli utestengt og mobbet som følge av russefeiringen. Dette ønsker politikerne å gjøre noe med, og starter et prosjekt med følgende konkrete tiltak:

  • Opprette et felles russestyre for Østfoldrussen med representanter fra russestyrene ved alle videregående skoler i Østfold
  • Fellesmøte med ledere av alle russebussene i fylket
  • Holdningskampanje ved skolebesøk for elever i 10. klasse og på vg1. På disse møtene vil også foreldre, skoleledelse, studieveiledere og andre aktuelle kunne delta.

- Russefeiringen har dessverre hatt en negativ utvikling, som også kan påvirke elevenes skolehverdag. Dette er ikke noe vi løser på ett år eller to, men vil ta tid. Det går på holdninger og personer, så dette er en god sak, sa Caroline Andres (Ap).

Amelia Aune (V) var også positiv til forslaget, men påpekte at det er viktig at prosjektet bruker personer som ungdom vil høre på og er troverdige.

- Målet må være at dette prosjektet bygger noe som kan bli varig, sa komiteleder Elin Tvete (Sp).