Hvordan går det å kjøre drosje i grisgrendte strøk og der store deler av kjøringen handler om å frakte folk fra sykehuset og hjem? I Østfold tester de ut akkurat det.

Den mobile korntørka til prosjektet «Test av fossilfrie maskiner og kjøretøy» er nå ferdig med å tørke korn på Kalnes videregående skole. Mandag startet demonteringen av tørka.

Mange bønder, nærmere bestemt 140 stykk, samlet seg på Kalnes videregående skole tirsdag formiddag for å delta på fagdag om fossilfrie korntørkere.

  

Byggingen av flerbrukshallen i Hobøl startet i juni 2019. Planen er at hallen skal være klar til bruk ved påsketider 2020.

  

Prosjektet Test av fossilfrie maskiner og kjøretøy har de siste snart 3 årene hatt over 100 utlån av sine fossilfrie maskiner. 

  

Leveranse av taxitjenester i Fredrikstad kommune skal bli fossilfritt. 

  

Prosjektet «Test av fossilfrie maskiner og kjøretøy» utvider maskinparken med en fossilfri lastebil.

 

Østfold-prosjektet «Test av fossilfrie maskiner og kjøretøy» med 25 tonns elektrisk gavepakke til anleggsplassen i Olav Vs gate.

  

På Kalnes videregående skole i Sarpsborg bytter de nå ut diesel med pellets når de skal tørke korn. 

- Målet med prosjektet er å senke terskelen for å ta i bruk fossilfrie maskiner i kommuner, fylkeskommuner samt bedrifter som har oppdrag for disse, sier prosjektleder Gabriel Wergeland Krog i Østfold fylkeskommune.

Prosjektet Test av fossilfrie maskiner og kjøretøy har i sommer lånt ut en 25 tonns helelektrisk gravemaskin til entreprenøren som bygger politiets nye beredskapssenter.

Dialogkonferanse i Fredrikstad 28.august

Får blant annet penger til klimasmart landbruk, elektrisk taxiprosjekt og nettverk.

Ta vårpussen før sommeren. Det er enklere enn du tror!

Drosjesjåfører i Sarpsborg og Fredrikstad deltar i et prosjekt der de skal teste elbil for å finne ut om hvilke barrierer som finnes for fossilfri drosjedrift i Nedre Glomma. Den første bilen er nå klar til bruk.