Filmserien "Østfold Naturligvis"

Bli med fylkesbiolog Atle Haga ut i fantastiske Østfold og møt spennende mennesker og dyr - og få gode tips og råd i filmserien "Østfold Naturligvis".

Atle Haga var fylkesrådmann i 14 år. Nå jobber han med det han elsker aller mest, nemlig naturen. Følg med ham i miniserien Østfold Naturligvis. Serien er laget av Østfold fylkeskommune og Klima Østfold. Vi planlegger en ny episode i måneden.

Episode 1: Slik hjelper du småfuglene

I første episode av miniserien Østfold Naturligvis, tar fylkesbiolog Atle Haga oss med til Trømborg utenfor Mysen. Der møter vi 89 år gamle Lennart Blomberg som har drevet med fugleforing siden han var liten gutt. Få gode tips og råd om hvordan du kan hjelpe våre små gjennom vinteren.

Episode 2: Bli med Atle på isfiske!

I andre episode av miniserien Østfold Naturligvis, tar fylkesbiolog Atle Haga oss med til Hemnessjøen i Trøgstad for å fiske på isen.

Få gode tips og råd om sikkerhet og utstyr, om hvordan du best kan få fisk, og ikke minst om hvordan du skal hygge deg. Skitt fiske!

Episode 3 - Fugletårn i Østfold

I denne episoden tar fylkesbiolog Atle Haga oss rundt i fylket, til flere av våre flotte fugletårn. Nå yrer det av vårliv, trekkfuglene kommer tilbake og hekkingen er i gang.

Vi besøker blant annet Øra naturreservat i Fredrikstad kommune, der vi møter kommunebiolog Kristin Lugg.

Her finner du kart over fugletårnene

Episode 4 - På tokt med Ny-Vigra III

Hva er det som rører seg i vannmassene rundt Hvaler? I denne episoden fylkesbiolog Atle Haga oss rundt i fylket, på tokt med forskningsfartøyet Ny-Vigra III. Det yrer av liv under vannoverflaten.

Mye av det vi finner på dypet kan vi se i fjæra også. Ta med deg en liten håv neste gang familien er på strandtur,  og et syltetøyglass å samle plankton i.

Ny-Vigra II driftes av Blå Kors og Fredrikstad kommune. I programmet møter vi Roar Eilertsen som er faglærer på Ny-Vigra III.

Episode 5 - Kartlegging av Østfoldfloraen

I denne episoden tar fylkesbiolog Atle Haga oss med til Indre Østfold der han møter botanikkinteresserte som registrerer plantelivet i Askim og omegn. Han møter vi Bjørn Petter Løfall i Østfold botaniske forening. De har som mål å finne så mange arter som mulig de dagene de holder på i løpet av sommeren.

Episode 6 - Krepsing i Mysenelva

Visste du at elvene i Østfold er fulle av deilig kreps? Det har ungdomsgjengen vi skal møte oppdaget. I denne episoden drar vi til Mysenelva sammen med en gjeng Mysen-ungdommer for å krepse.

Episode 7 - Fiskekultivering

Visste du at Østfold er et av de områdene i landet med flest fiskearter?
Bli med fylkesbiolog Atle Haga og Ole-Håkon Heier fra Norges Jeger- og Fiskerforbund til Degernesfjella på kartlegging av abbor og ørret.