Digital kompetanse må inn i alle fag. Det er et av budskapene som kom fram på Kompetanseforum Østfolds kunnskapsdag nylig.

Prediktor Instruments/Medical, Brynild Gruppen og Sleipner Motor er noen av bedriftene som i oktober besøker Raufoss for å lære. Her vil de både få se og høre om fremtidens industriarbeidsplasser hvor LEAN, automatisering og digitalisering gjør bedriftene mer produktive. Det handler om «the internet of things».

Illustrasjon med jordklode og ulike næringsveier

Østfold fylkeskommune lyser ut 6 millioner til næringsutvikling i Østfold i 2018. Denne nye ordningen skal styrke næringsgrunnlaget og bidra til å etablere nye arbeidsplasser i Østfold. Nå er det klart hvem som får støtte etter første søknadsrunde.

Østfold er blant fylkene som har aller best arbeidsplassutvikling i landet.

Les vår blogg om bruk av tre som materiale i nye produkter. Vi vil også gjerne komme i kontakt med deg som driver innen dette området.

Ulike flagg

Jobber du med å utvikle et internasjonalt prosjekt? Da kan du søke om støtte til prosjektutvikling og medfinansiering av prosjekter innen EU- og Interreg-programmene. Søknadsfrist er 1. september!

Ferske tall for næringsutviklingen i Østfold viser at både arbeidsplassveksten og næringsattraktiviteten øker betydelig.

Med en fremtidsrettet helseløsning som gjør at nyutskrevne pasienter kan være hjemme i stedet for på sykehjem har Halden kommune vunnet Dataforeningens pris for Årets smartbyløsning 2017.  Østfold fylkeskommune har støttet prosjektet.

Politikerne i fylkesutvalget 9. mars vedtok enstemmig å fordele drøyt 23 millioner kroner i såkalte statlige regionale utviklingsmidler.

Kompetanseforum Østfolds bygg og anlegg-gruppen valgte å legge sitt møte den 14. februar til byggeplassen Rosenvinge Park i Moss.