Fylkeskonservatorens julegodter – smakebiter fra Østfold

Hver dag i desember, fram til selveste julaften, presenterer Fylkeskonservatoren i Østfold fylkeskommune en liten smakebit fra fylkets flotte kulturminner,  Kulturminnene er hentet fra alle Østfolds kriker og kroker, helt fra innerste Aremark til ytterst på Jeløya. Noen kan være godt kjent, mens andre kanskje inspirerer til en aldri så liten oppdagelsestur? Vi håper de faller i smak!

Klikk for stort bildeVinterlig helleristning

– Vi har mange spennende merkedager i desember. Visste du for eksempel at 14. desember er dagen man ifølge middelalderske juletradisjoner skulle starte bryggingen av juleølet? Eller at 8. desember er minnedagen for jomfru Maria? Hun er ikke bare skytshelgen for hele verdens folk, men også spesifikt for pepperkakebakere. Hvert kulturminnene eller historiske hendelse er relatert til en merkedag. Østfold er full av godbiter for enhver smak, sier Silje Ellefsen, Jone Kile-Vesik og Per Erik Gjesvold, som står for både idé, tekster og gjennomføring.

Tekstene og bildene vil dukke opp hver morgen fram til og med 24. desember, både på ostfoldfk.no og fylkeskommunens Facebook-sider