Pilegrimsleden gjennom Østfold – Borgleden

På Pilegrimsleden gjennom Østfold kan du vandre og lufte tankene, besøke museum og spennende kulturminner, overnatte på koselige steder og spise kortreist mat.

Bildet viser informasjonsskilt og steinringene på Lundeby i Råde - Klikk for stort bildeBildet viser informasjonsskilt og steinringene på Lundeby i Råde Ida C. Wendel

Pilegrimsleden er et nettverk av veier som går til pilegrimsmålet Nidaros. De ulike veistrekningene har fått egne navn. Pilegrimsleden gjennom Østfold har fått navnet Borgleden.

Gjennom prosjektet Middelalderen i Østfold – kirkesteder og pilegrimsleder har Pilegrimsleden i Østfold fått et skikkelig løft! Leden har blitt skjøttet og merket opp på ny. Det er satt opp skilt med kart og informasjon om spise- og overnattingssteder, og mange kulturminner langs leden har blitt tilrettelagt for publikum ved skilt og skjøtsel. Våren 2017 er leden ferdig merket og skiltet i Moss, Rygge, Råde og Sarpsborg. Arbeidet i Halden er godt i gang og vårt mål er at hele leden skal være ferdig merket i løpet av utgangen av 2017.