Middelalderleden på Hvaler

Opplev Middelalderleden på Hvaler – kulturminner, bølgeskvulp og skjærgårdsidyll!

Rekonstruksjon som viser livet til fiskerne i hyttene på Skårsnes i middelalder - Klikk for stort bildeRekonstruksjon som viser livet til fiskerne i hyttene på Skårsnes i middelalder Ill.: Arkikon På Hvaler har vi laget en vandrerute blant middelalderens kulturminner. Med oppstart fra kirken kan du velge tre ulike ruter, med ulik lengde.

Hvaler kirke er en stor, flott steinkirke, bygget i romansk stil. Vi har satt opp skilt ved kirken der du kan lese mer om selve kirken, utgravningene som er gjort i den og se kart over Middelalderleden.

Du kan velge tre ruter om du vil gå leden. Hele ruten er på 8,5 km, men det finnes to kortere alternativ på henholdsvis 5,7 og 4,8 km. Langs leden finnes fire områder med Hvalertufter som er skjøttet og skiltet. På disse områdene kan du se og lese mer om de enkle hyttene fiskerne i middelalderen brukte. På leden går du gjennom Ytre Hvaler Nasjonalpark.

Her kan du lese mer om Hvalertufter (lenke til Kristines artikkel). På Skårsnes, Gilbergodden og ved campingområdet på Storesand finnes områdene med Hvalertufter som er skjøttet og skiltet. Ta deg en tur!