UTENNAVN_NY1-kopi-795x626

To av Østfold kulturutviklings forestillinger, «DRITT//LA MERDA» og «Uten navn» er klare for Heddadagene 11. – 18. juni 2019 i Oslo.

vinterleir2019

Ønsker du en uke med fart og moro i flotte vinteromgivelser? Meld deg på Vinterleiren på Storefjell 7. - 11. april. Leiren arrangeres av Buskerud fylkeskommune, og i år kan også deltakere fra Østfold bli med.

bøker_shutterstock_74085415

Du kan søke om støtte til produksjon av bøker og innkjøp av bøker med Østfold som tema. Søknadsfristen nå er 15. mars.

Heidi-795x583

Bibliotekledermøtet i Østfold var samlet til et siste møte i Scandic Brennemoen på Mysen. Dagsorden var i hovedsak knyttet til sammenslåingene fra tre fylker til et Viken, fra Rygge og Moss til Moss og fem indrekommuner til et Indre Østfold.

Tubaduren på Fredriksten i juni

12. juni — om et knapt halvår — er det premiere på Opera Østfolds oppsetning av Verdis "Trubaduren" (Il Trovatore) på Fredriksten festning i Halden. Mange av brikkene er allerede på plass - så nå gjenstår det bare for deg å kjøpe billetter. 12., 14. og 15. juni er spilledatoer.

ostfoldtalentet

Østfold fylkeskommune ønsker å støtte unge mennesker som har utmerket seg innenfor kunst og kultur med stipendet Østfoldtalentet på kr. 50.000,-.


 

shutterstock_105400052

En ny støtteordning på 1 million kroner skal gi enda mer mangfold til kultur-Østfold. 

kapoor_forside

Fylkesgalleriet Punkt Ø på Jeløya byr på den internasjonalt anerkjente kunstneren Anish Kapoor fram til 14. oktober. - Anish Kapoor leker med sansene våre – og utfordrer dem, sier leder av nærings- og kulturkomiteen, Andreas Lervik.

Østfold er blitt flinkere til å søke penger til idrettsanlegg, og det gir avkastning. Nå har regjeringen fordelt nær 64 millioner kroner som skal gi lek og idrettsglede i Østfold i årene som kommer.

Råde BMX

Østfold fylkeskommune og Østfold idrettskrets vil i løpet av våren 2018 arrangerer tre kurs i bestemmelser om tilskudd til anlegg for idrett og fysisk aktivitet (spillemidler). Kurset passer for alle som mener deres lag, organisasjon eller kommune har behov for nye idretts- og/eller nærmiljøanlegg som kan være berettiget for spillemidler.