Enkeltutøvere fra Østfold som er blant verdens beste i sin idrett kan nå søke om støtte fra Østfold fylkeskommune. To søknader vil innvilges i løpet av 2019.

Tubaduren på Fredriksten i juni

12. juni — om et knapt halvår — er det premiere på Opera Østfolds oppsetning av Verdis "Trubaduren" (Il Trovatore) på Fredriksten festning i Halden. Mange av brikkene er allerede på plass - så nå gjenstår det bare for deg å kjøpe billetter. 12., 14. og 15. juni er spilledatoer.

Østfold fylkeskommune ønsker å støtte unge mennesker som har utmerket seg innenfor kunst og kultur med stipendet Østfoldtalentet på kr. 50.000,-.


 

En ny støtteordning på 1 million kroner skal gi enda mer mangfold til kultur-Østfold. 

Fylkesgalleriet Punkt Ø på Jeløya byr på den internasjonalt anerkjente kunstneren Anish Kapoor fram til 14. oktober. - Anish Kapoor leker med sansene våre – og utfordrer dem, sier leder av nærings- og kulturkomiteen, Andreas Lervik.

Østfold fylkeskommune og Østfold idrettskrets vil i løpet av våren 2018 arrangerer tre kurs i bestemmelser om tilskudd til anlegg for idrett og fysisk aktivitet (spillemidler). Kurset passer for alle som mener deres lag, organisasjon eller kommune har behov for nye idretts- og/eller nærmiljøanlegg som kan være berettiget for spillemidler.

Torsdag signerte Østfold fylkeskommune, Idrettsforbundet og Olympiatoppen Øst en avtale om opprettelse av et olympiatoppsenter i Østfold. Senteret skal ligge på Værste i Fredrikstad.

 

Fylkestinget stadfestet ti millioner kroner til orkestergrav ved Sarpsborg scene og ti millioner til Arena Fredrikstad, i tråd med fylkesutvalgets innstilling. Dette er penger som opprinnelig var satt av til fylkesscene.

Olympiatoppen Øst etableres med base i Fredrikstad i 2018. Erling Strand er nå ansatt i stillingen som avdelingsleder.

Festforestilling på FMV

Opplev Night Sea Journey på Fredrikstad mekaniske verksted 15., 16. og 17. september — et storslagent kulturshow fra Østfold kulturutvikling i anledning Fredrikstads 450 år.