Østfold, Akershus og Buskerud har gjenåpnet samtalene om sammenslåing til et nytt storfylke. I løpet av høsten håper partene å avklare flere viktige spørsmål.

Kart med fylkene Østfold, Akershus og Buskerud i en region

Spørsmålene rundt etableringen av region Viken med Akershus, Østfold og Buskerud er mange, men foreløpig er det ikke så mange gode svar å gi. Her får du litt bakgrunnsstoff.

Anne Skau

Nå skal Østfold fylkeskommune bli smartere, jobbe smartere og tilby smartere tjenester. Tusenkronersspørsmålet er "Hvordan?"

Edelkreps fra Mysenelva

Det blir ikke bare stemmefiske på politikerne Ole Haabeth og Andreas Lervik før valget. De tar seg også tid til å sjekke krepsebestanden på fylkeskommunal grunn i Mysenelva.

Østfold fylkeskommune har fått splitter ny drakt. 17. august 2017 ble de nye nettsidene lansert.

Fylkesordfører Ole Haabeth

Ansatte inviteres til informasjonsmøte om regionreformen 19. september, kl 11.30-11.45 i kantina på fylkeshuset.

Ung dame surfer med mobil på sydhavsstrand

Fra 15. juni kan alle som har mobilabonnement fra fylkeskommunen surfe, sende meldinger og ringe akkurat som hjemme når de er i Roma, Paris eller London, og alle andre steder i EU/EØS uten ekstra kostnad.

Fylkesordfører Ole Haabeth

– En svært gledelig nyhet for Østfold. Det sier fylkesordfører Ole Haabeth etter at det i dag ble klart at det er Moss som blir hovedsete for fylkesmannsembetene i Oslo og Akershus, Østfold og Buskerud fra 1. januar 2019.

 

Fylkeshuset i høstdrakt

Fylkeshuset har fått nytt nettverk. Ansatte kobler seg på nettverket "Ostfoldfk" og gjester benytter "Ostfoldfk-Guest". Gjester får tilgang ved å registrere seg med mobilnummer og får tilsendt passord. Dermed trenger du ikke lenger lapper med brukernavn og passord.

Sommerferga en suksess

Også i år visste mange å benytte seg av tilbudet om sommerferge på Glomma - 872 personer, for å være helt nøyaktig.